Nieuwe versie Pickit 3D robot vision oplossing

Wed Jun 12 2024

06 12

Nieuwe versie Pickit 3D robot vision oplossing

17/04/2024

Door Ad Spijkers

Deze release biedt onder meer ondersteuning voor tweede generatie camera's en meer functionaliteit.


     

Pickit in Leuven kondigt de lancering aan van versie 3.4 van zijn 3D-robot vision oplossing. De nieuwe release breidt de mogelijkheden van het 3D vision platform uit met een nieuwe en uitgebreide reeks camera's van de tweede generatie. Ook zijn er nieuwe features op het gebied van beveiliging en applicatiemonitoring en verschillende verbeteringen aan het softwareplatform. De upgrade markeert een belangrijke stap in de richting van compatibiliteit met meerdere cameramerken en maakt meer 3D-robotvisietoepassingen mogelijk.

Toenemende adoptie

Het gebruik van 3D robot vision blijft toenemen. Robots kunnen hiermee objecten 'zien' en taken uitvoeren met een hoge flexibiliteit, efficiëntie en veiligheid, terwijl de kosten worden geoptimaliseerd. De technologie wordt toegepast in tal van sectoren, van productie tot logistiek. Pickit3D is een veelzijdig 3D robot vision platform ter ondersteuning van verschillende automatiseringsscenario's, waaronder bin picking, depalletisatie, assemblage en oppervlaktebehandeling. Er zijn inmiddels meer dan duizend geïnstalleerde systemen in meer dan veertig landen.

Met het uitbrengen van versie 3.4 van het 3D vision platform komt het bedrijf tegemoet aan de huidige marktbehoeften en om productiebedrijven, met een focus op de auto-industrie, te ondersteunen bij het aanpakken van productie-uitdagingen.

Camera's en functies

Pickit 3D ondersteunt nu meer camera's en bevat vanaf deze versie modellen van de tweede generatie. Deze bestrijken een breder scala aan toepassingen, onder meer voor transparante en reflecterende objecten, maar ook voor grote bak- en palletformaten. De uitgebreidere ondersteuning biedt verbeterde prestaties en robuustheid, is volledig op Ethernet gebaseerd en beschikt over een IP65-classificatie. Maar net als voorheen werkt Pickit 3D nog steeds met camera's met standaarddefinitie (SD) en hoge definitie (HD). Een en ander is afhankelijk van de behoeften van de toepassing. Met het assortiment worden nu meer gezichtsvelden bestreken, van kleine vakjes tot twee europallets.

De gebruiksvriendelijke softwareplatform-interface van Pickit 3D wordt geleverd met nieuwe en verbeterde functies, waaronder op functies gebaseerde, met een wachtwoord beveiligde toegang. Verder zijn er verbeterde mogelijkheden voor bewaking van de applicatie, een nauwkeuriger verwachte objectlocatie, een verbeterde gewenste pickoriëntatie-functie en verbeterde robotintegraties.

Pickit heeft zijn hoofdkantoor in Leuven en verkoopkantoren in Duitsland, de VS en Zuid-Korea. De producten worden in Nederland gedistribueerd door Gibas Automation (Nijkerk), ESPS (Almelo) en Olmia Robotics (Tiel).

Foto: screenshot video Pickit