Robot-agenda

Tue Nov 28 2023

11 28

Robot-agenda

07/11/2023

Door Ad Spijkers

Onderstaand vindt u een overzicht van de robotgerelateerde evenementen voor de komende maanden. Mist u een evenement, laat het ons weten. In veel gevallen zijn aanmelding of het bestellen van toegangskaarten vooraf verplicht of minstens aanbevolen. En denkt u er aan: health and safety first!


     

Wilt u een evenement bezoeken, check vooraf óf en welke gezondheids- en veiligheidsvoorschriften lokaal nog van kracht kunnen zijn. Denkt u er tevens aan dat toegangskaarten voor de internationale beurzen in het buitenland (en soms ook in Nederland) niet altijd gratis zijn.

Dit overzicht wordt indien nodig geactualiseerd. Laatste update: 24 november 2023.

Foto: Ad Spijkers

 

Engineering Event Safety

Op 29 november wordt in 1931 Congrescentrum weer het Engineering Event Safety gehouden, ook wel bekend als het Safety Event. Het event van Mybusiness Media is bestemd voor ontwerpers en constructeurs, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici, machinebouwers, arbo-, milieu- en veiligheidsmanagers, onderhouds- en servicemanagers en docenten/studenten (HBO/TU).

Yaskawa Benelux Techniekdagen

Op 29 en 30 november 2023 organiseert Yaskawa Benelux de Yaskawa Benelux Techniekdagen. Tijdens dit tweedaagse evenemenet komen de nieuwe mogelijkheden door combinatie van robotica en AI ter sprake. ​Behalve de nodige lezingen zijn er demo's en workshops over bekende en nieuwe technische innovaties. Plaats van handeling is de Brainport Industrie Campus in Eindhoven, aanmelden kan door een mail te sturen naar marketing.nl@yaskawa.eu.com.

Machinebouw event

Op 12 december organiseert brancheorganisatie FHI het Machinebouw event 2023. De bijeenkomst staat in het teken van praktische toepasbaarheid van Industrie 4.0, Big Data, IIoT voor machinebouw en haar klanten. Het thema luidt 'Machinebouw, van traditioneel naar smart'. Het evenement wordt gehouden in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch.

De Groene Sector Vakbeurs 2024

EasyFairs trapt het beursjaar 2024 af met De Groene Sector Vakbeurs 2024. Op 9, 10 en 11 januari 2024 ontvangen ruim driehonderd exposanten in Evenementenhal Hardenberg bezoekers op het kennis- en netwerkmoment voor de groene branche. Aangezien duurzaamheid een steeds crucialer thema wordt voor de groene sector, wordt in samenwerking met Hortipoint het Duurzaamheidspark aangelegd.

Nortec

Vakbeurs Metav, voorheen altijd gehouden in Düsseldorf, wordt voortaan ondergebracht bij vakbeurs Nortec. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de wens van exposanten tot consolidatie van metaalvakbeurzen in Duitsland. De komende editie van de samengevoegde beurzen wordt van 24 tot en met 26 januari 2024 gehouden in Messe Hamburg. Het nieuwe evenement wordt georganiseerd door Landesmesse Stuttgart.

TechniShow 2024

De TechniShow vindt plaats van 12 tot en met 15 maart 2024 plaats in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Hiermee keert het evenement terug naar het voorjaar, traditioneel de periode dat de beurs vóór Corona plaatsvond. Jaarbeurs organiseert het evenement in opdracht van branchevereniging FPT-Vimag. Het is de toonaangevende vakbeurs voor innovatieve industriële productietechnologie in de Benelux. Gelijktijdig vindt op dezelfde locatie ESEF Maakindustrie plaats.

ESEF Maakindustrie

ESEF Maakindustrie is de toonaangevende internationale vakbeurs voor toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Dit evenement wordt tegelijkertijd (12 tot en met 15 maart) en op dezelfde locatie (Koninklijke Jaarbeurs) gehouden als de TechniShow.

Empack 2024

De verpakkingsbeurs Empack vindt afwisselend in Evenementenhal Gorinchem en de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch plaats. De editie 2024 wordt van 9 tot en met 11 april gehouden in Gorinchem.

Tube / Wire 2024

Tube en Wire, de internationale vakbeurzen voor respectievelijk de buizen- en draadindustrie, vinden van 15 tot en met 19 april 2024 wederom gelijktijdig plaats in Messe Düsseldorf.

Hannover Messe 2024

Van 22 tot en met 26 april 2024 is de Messegelände in Hannover weer het toneel van de jaarlijkse Hannover Messe. Belangrijke trends zullen zijn AI & Machine learning, CO2-neutrale productie, energie voor de industrie, waterstof & brandstofcellen, en Industrie 4.0.

Food Tech Event

Mikrocentrum organiseert op 15 en 16 mei in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch het Food Tech Event. Met deze nieuwe naam (het was Food Technology) ligt de focus sterk op technische toepassingen en machinebouw in productie- en verwerkingsomgevingen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

RoboCup2024

Van 17 tot en met 21 juni is de Technische Universiteit Eindhoven gastheer van de jaarlijkse RoboCup. In diverse categorieën kunnen teams uit het hoger onderwijs hun krachten op het gebied van sport en prestaties meten. Het eigen team TechUnited zal weer met diverse teams deelnemen.

SPS 2024

De editie 2024 van SPS (Smart Production Solutions), de vakbeurs voor industriële automatisering, vindt van 12 tot en met 16 november plaats in Neurenberg.

Vision, Robotics & Motion

De vakbeurs met congres Vision, Robotics & Motion wordt op 5 en 6 juni gehouden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het evenement van Mikrocentrum biedt een compleet overzicht met oplossingen om slim te automatiseren in een productieomgeving.

AgroTechniek Holland / GroenTechniek Holland 

De vakbeurzen AgroTechniek Holland en  GroenTechniek Holland van organisator Fedecom Fairs worden opnieuw gelijktijdig gehouden. Het evenement vindt plaats van 11 tot en met 14 september 2024 op het beursterrein in Biddinghuizen. In themapaviljoens wordt aandacht geschonken aan actuele onderwerpen, zoals de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrificatie, autonome voertuigen, data en sensortechnologie op het gebied van agri en food.

Automatica 2025

Van 24 tot en met 27 juni 2025 organiseert Messe München Automatica 2025. De tweejaarlijkse vakbeurs voor intelligente automatisering en robotica bestrijkt de gehele waardeketen: van componenten tot systemen, van diensten tot toepassingen en voor alle productie-industrieën.

Interpack 2026

Van 7 tot 13 mei 2026 wordt op Messe Düsseldorf Interpack 2023 gehouden, de driejaarlijkse vakbeurs voor de productverpakkings- en -verwerkingsbranche.