Robot-agenda

Sun Jun 26 2022

06 26

Robot-agenda

20/06/2022

Door Ad Spijkers

Het vakantieseizoen is aangebroken en met het warme weer zijn we veel buiten. Voldoende afstand houden en je hebt minder kans op corona, zou je zeggen. Helaas neemt het aantal corona-gevallen en ziekenhuisopnamen weer toe, en links en rechts valt het woord 'coronagolf' alweer. Regeringen denken alweer voorzichtig over nieuwe coronamaatregelen (in Duitsland is een mondkapje nog steeds verplicht in openbaar vervoer en musea). Het weerhoudt ons er niet van congressen en beurzen te bezoeken en face to face gesprekken te houden met mede-robotici. En afgaande op de evenementen die de redactie heeft bezocht, was daar grote behoefte aan. Maar wij roepen geen 'hei' voor we over de brug zijn. Er kunnen nog steeds Cobid-19 varianten opduiken die besmettelijk én flink ziekmakend zijn.


     

Hopelijk hoeven er vanaf nu geen evenementen meer te worden afgelast of uitgesteld. Exposanten, bezoekers en sprekers durven en mogen weer meer, ook als ze uit het buitenland komen. En omgekeerd willen wij Nederlanders ook weer graag de grens over voor een beurs, congres of vakantie.

Onderstaand vindt u een overzicht van de robotgerelateerde evenementen voor de komende maanden. Mist u een evenement, laat het ons weten. In nagenoeg alle gevallen zijn aanmelding of registratie vooraf nog steeds verplicht. Per evenement moet u bekijken wat er nog meer wordt gevraagd, bijvoorbeeld een negatieve test of een identiteitsbewijs. Wilt u een evenement bezoeken, check dan vooraf óf en welke voorschriften lokaal nog van kracht zijn. Denkt u er tevens aan dat toegangskaarten voor de internationale beurzen in het buitenland niet altijd gratis zijn.

Dit overzicht wordt indien nodig geactualiseerd. Laatste update: 24 juni 2022.

Foto: Ad Spijkers

 

European Robotics Forum

ERF2022 bestrijkt van 28 tot en met 30 juni 2022 alle aspecten en actuele thema's op het gebied van robotica. Onderzoekers, ingenieurs, managers en een groeiend aantal ondernemers en overheidsfinanciers uit heel Europa komen samen om te praten over technology push en market pull en hoe innovatie in robotica en robotica-gerelateerde AI kan worden versneld. Plaats van handeling is Rotterdam Ahoy. Toegangsprijzen en een registratieformulier vindt u op de site.

Soft Robotics in healthcare

4TU organiseert van 22 augustus tot en met 2 september op de campus van TU Delft de Soft Robotics Summerschool. De TU's brengen de expertise uit deze disciplines samen en bespreken hoe ze de kennis uit deze verschillende vakgebieden kunnen gebruiken en combineren bij het ontwerpen van zachte robots. De laatste twee dagen staan in het teken van het Soft Robotics Symposium.

TechniShow / ESEF Maakindustrie

TechniShow is de grootste en meest complete vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen De beurs wordt gehouden van 30 augustus tot en met 2 september in Jaarbeurs Utrecht. Gelijktijdig en op dezelfde locatie vindt ESEF Maakindustrie plaats, het grootste evenement in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering.

Agricontrol 2022

De 7th Conference on Sensing, Control and Automation Technologies for Agriculture zal plaatsvinden op 14 tot en met 16 september 2022 onder auspiciën van de International Federation of Automatic Control (IFAC). Het congres zal worden gehouden in klooster Raitenhaslach in het Duitse Burghausen (aan de Oostenrijkse grens). De conferentie behandelt nieuwe methoden en ontwikkelingen op het gebied van detectie, besturing en automatisering en opkomende resultaten op het gebied van agrarische productie en automatisering.

WoTS

De World of Technology & Science (WoTS) vindt plaats van 27 tot en met 30 september 2022 in Jaarbeurs Utrecht. Het beursconcept omvat werelden van industriële elektronica, industriële automatisering, laboratoriumtechniek, aandrijftechniek en industrial processing. De beurs wordt georganiseerd door FHI in samenwerking met Feda en Machevo & Bulk Vereniging.

K 2022

De internationale vakbeurs voor de kunststofverw- en rubberindustrie viert met K 2022 zijn zeventigjarig jubileum. Het evenement wordt gehouden van 19 tot en met 26 oktober op het terrein van Messe Düsseldorf. Het internationale karakter en de samenstelling van de exposanten garanderen een volledig aanbod en overzicht van de wereldmarkt.

EuroBlech 2022

EuroBlech 2022, die wordt gehouden van 25 tot en met 28 oktober op de Messegelände in Hannover, bestrijkt de gehele technologieketen voor plaatbewerking. Het evenement biedt de industrie een marktplaats voor kennisoverdracht, individuele fabricageoplossingen en wereldwijde zakelijke contacten. Organisator is Mack-Brooks Exhibitions in St. Albans.

Bauma 2022

De 33e editie van Bauma, de belangrijkste vakbeurs voor bouw- en mijnbouwmachines, productie van bouwmaterialen en voertuigen en gereedschappen voor de bouwnijverheid wordt gehouden van 24 tot en met oktober 2022. De locatie is Messe München.

Robotics & Automation Exhibition

Op 1 en 2 november is het nieuwe congrescentrum in de Coventry Building Society Arena (VK) het toneel voor de Robotics & Automation Exhibition. Het evenement, georganiseerd door Akabo Media in Londen, trekt bezoekers uit de detailhandel, productie, auto-industrie, distributie, opslag, farmaceutica en voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

SPS

De editie 2021 van Smart Production Systems (SPS) werd in november op het laatste moment afgeblazen. Voor de editie 2022 is de datum met twee weken vervroegd. Het evenement wordt nu gehouden van 8 tot en met 10 november 2022 in NürnbergMesse.

Agritechnica

Door alle corona-perikelen is de door de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) georganiseerde Agritechnica voor 2021/2022 afgeblazen. De volgende editie van de vakbeurs voor het agrarisch bedrijf wordt nu gehouden van 12 tot en met 18 november 2023 op de Messegelände in Hannover.

Abemec & Agromec Show

Van 18 tot en met 20 november 2022 organiseren Abemec en Agromec de Abemec & Agromec Show. Tijdens dit evenement haakt de distributeur van landbouwmachines in op actuele thema's Met elektrische machines, een breed spectrum aan smart farming oplossingen, robots en noviteiten wordt bij het hoofdkantoor van beide bedrijven in Veghel een blik in de toekomst getoond.

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem

Van 22 tot en met 24 november 2022 wordt in de Evenementenhal in Gorinchem het jaarlijkse vakevent Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem voor de agrarische sector in Oost-, Midden- en Zuid-Nederland en de Belgische grensgebieden gehouden. De exposanten zijn actief in foerage, stalinrichting, farmacie en diergezondheid, mechanisatie, melktechniek, duurzaamheid, consultancy en meer.

Safety Event

Op 30 november 2022 vindt in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch de 12de editie van het Engineering Event Safety plaats, ook wel bekend als het Safety Event. Ontwerpers en constructeurs, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici, machinebouwers, arbo-, milieu- en veiligheidsmanagers, onderhouds- en servicemanagers en docenten/studenten (HBO/TU) krijgen praktische antwoorden op vragen over machineveiligheid. Het event wordt georganiseerd door MybusinessMedia.

De Groene Sector Vakbeurs

Van 10 tot en met 12 januari 2023 is Evenementenhal Hardenberg het toneel voor De Groene Sector Vakbeurs, het kennis- en netwerkmoment voor de tuin- en parkbranche. Tot de doelgroep behoren gemeentelijke groenvoorziening, tuin- en landschapsarchitecten, groot groenvoorzieners, boomkwekers en producenten importeurs en dealers van inrichtingsmaterialen, bestrijdingsmiddelen, meststoffen en tuin- en parkmachines.

 

Vision, Robotics & Motion

De volgende editie van Vision, Robotics & Motion staat gepland op 7 en 8 juni 2023 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.