Robot-agenda

Thu Jan 20 2022

01 20

Robot-agenda

28/12/2021

Door Ad Spijkers

De Nederlandse regering heeft een deel van de lockdown ingetrokken. Traditioneel worden van half december tot eind januari weinig vakbeurzen en congressen georganiseerd, dus voor deze sector valt de schade nog mee. Veel vervelender is de onzekerheid wanneer evenementen wél weer door kunnen gaan. Dat heeft tal van beurs- en congresorganisaties doen besluiten om hun evenement naar een later tijdstip door te schuiven of zelfs te annuleren.


     

Delen van de lockdown zijn opgeheven en er mag weer wat meer, al zijn de horeca en de cultuursector allesbehalve tevreden. Het einde van de tunnel lijkt in zicht te komen, maar gezien de onzekerheid of veel evenementen door mogen gaan, is toch een flink aantal evenementen nu al afgelast of uitgesteld. Exposanten, bezoekers en sprekers zeggen af en te exposeren producten zijn mogelijk niet tijdig beschikbaar. We wachten af hoe de verspreiding van de omikron-variant zich uiteindelijk manifesteert. On-line evenementen kunnen een alternatief zijn, maar mensen missen toch de beleving en persoonlijke noot van live evenementen.

Onderstaand vindt u een overzicht van de robotgerelateerde evenementen voor de komende maanden. Mist u een evenement, laat het ons weten. In nagenoeg alle gevallen zijn aanmelding of registratie vooraf, een coronacheck en een identiteitsbewijs verplicht. Wilt u een evenement in het buitenland bezoeken, check dan vooraf of u er überhaupt heen mag reizen en verblijven en wat lokaal de voorschriften zijn. Denkt u er tevens aan dat toegangskaarten voor de internationale beurzen in het buitenland niet altijd gratis zijn.

Dit overzicht wordt indien nodig geactualiseerd. Laatste update: 19 januari 2022.

Foto: Valk Welding

 

Soft Robotics in healthcare

4TU organiseert van 30 januari tot en met 11 februari op de campus van TU Delft de Soft Robotics Winterschool. De TU's brengen de expertise uit deze disciplines samen en bespreken hoe ze de kennis uit deze verschillende vakgebieden kunnen gebruiken en combineren bij het ontwerpen van zachte robots. De laatste twee dagen staan in het teken van het Soft Robotics Symposium.

Groene Sector Vakbeurs

De Groene Sector Vakbeurs is het kennis- en netwerkmoment voor de groene branche, met name hoveniers, beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening, tuin- en landschapsarchitecten en groot groenvoorzieners. De beurs wordt gehouden van 8 tot en met 10 maart in Evenementenhal Hardenberg en georganiseerd door Easyfairs.

BouwMachines Kennisdag

Op 15 maart organiseert het blad Bouwmachines in samenwerking met de brancheorganisaties BMWT en Cumela de BouwMachines Kennisdag 2002. Op het Bouw- en Infrapark in Harderwijk is Praktisch innoveren het hoofdthema. Aanmelden kan via de website van het evenement, waar u ook de kosten van deelname kunt vinden.

European Robotics Forum

ERF2022 bestrijkt van 22 tot en met 24 maart 2022 alle aspecten en actuele thema's op het gebied van robotica. Onderzoekers, ingenieurs, managers en een groeiend aantal ondernemers en overheidsfinanciers uit heel Europa komen samen om te praten over technology push en market pull en hoe innovatie in robotica en robotica-gerelateerde AI kan worden versneld. Plaats van handeling is Rotterdam Ahoy. Toegangsprijzen en een registratieformulier vindt u op de site.

Industrial Ethernet event

Op 24 maart organiseert brancheorganisatie FHI een nieuwe editie van het Industrial Ethernet Event. Bezoekers kunnen zich laten informeren over alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van netwerkcommunicatie. De bijeenkomst zal plaatsvinden in Hotel Van der Valk Vianen, naast de A2.

Infra Relatiedagen

De Infra Relatiedagen vormen het netwerkplatform dat professionals uit de grond-, weg- en waterbouw samenbrengt. Het event wordt van 29 tot en met 31 maart gehouden in Evenementenhal Hardenberg.

Empack

Van 5 tot en met 7 april vindt in Evenementenhal Gorinchem de Empack plaats, de grootste vakbeurs in de Benelux op het gebied van verpakkingstechnologie. Beter, efficiënter en duurzamer produceren staat drie dagen lang centraal. Organisator is Easyfairs.

Machinebouw event

Op 12 april organiseert brancheorganisatie FHI in Congrescentrum 1931 in 's-Hertogenbosch het Machinebouw event. Dit is een dag met lezingen, ontmoetingen met vakgenoten en actuele trends. Het programma bevat lezingen over onder meer Smart Industry, Industrie 4.0, Industrial Internet of Things en Big Data.

Food Technology 2021

Food Technology 2021 is het kennis- en netwerkevenement van Mikrocentrum over hightech innovaties in de voedingsmiddelenindustrie. Het evenement wordt gehouden op 13 en 14 april in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Aanmelden is mogelijk via de site van het evenement.

Hannover Messe

De Hannover Messe, 's werelds grootste vakbeurs voor de industrie, wordt gehouden van 30 mei tot en met 2 juni op de Messegelände in Hannover. Een van de drukst bezochte onderdelen is Automation, Motion & Drives, waarbij robots voor de meest spectaculaire en best bezochte stands zorgen. Toegangskaarten zijn vanaf medio februari te bestellen op de site.

Lamma

Lamma is de Britse vakbeurs voor landbouwmachines en -technologie. De veertigste editie van het evenement zal op 4 en 5 mei plaatsvinden in het National Exhibition Center, op loopafstand van station Bimingham International en het vliegveld van Birmingham.

RoboCrops: Today & Tomorrow

RoboCrops 2021 is de tweede editie van een jaarlijks evenement waar wereldwijd actieve partijen in de kastuinbouw en de high-tech wereld elkaar ontmoeten. Ze praten over de uitdagingen van de huidige tijd en de mogelijkheden die high-tech oplossingen bieden. Plaats van handeling op 18 en 19 mei 2022 is het World Horti Center in Naaldwijk. U kunt zich hier registreren, de kosten bedragen € 199 per dag.

Anuga Foodtec

Anuga FoodTec is de belangrijkste inspiratiebron voor de internationale voedingsmiddelen- en drankenindustrie. 's Werelds enige leveranciersbeurs bestrijkt het alle aspecten van voedselproductie. De beurs wordt van 26 tot en met 29 april gehouden in Koelnmesse in het hart van Keulen. Toegangskaarten zijn te bestellen op de site.

Indumation

Van 18 tot en met 20 mei vindt in Kortrijk Xpo de zesde editie van Indumation.be plaats. De Belgische vakbeurs voor fabrieks-, proces- en infrastructuurautomatisering wordt georganiseerd door Industrial Fairs in samenwerking met brancheverenigingen Agoria en Indumotion

Hannover Messe

De Hannover Messe, 's werelds grootste vakbeurs voor de industrie, wordt gehouden van 25 tot en met 29 april op de Messegelände in Hannover. Een van de drukst bezochte onderdelen is Automation, Motion & Drives, waarbij robots voor de meest spectaculaire en best bezochte stands zorgen. Toegangskaarten zijn vanaf medio februari te bestellen op de site.

LogiMAT

LogiMAT 2022, de internationale vakbers voor intralogistiek en procesmanagement, stond gepland voor maart in Stuttgart. Gezien de Covid-19 situatie heeft EuroExpo Messe- und Kongress-GmbH besloten de vakbeurs ter verplaatsen naar 31 mei tot en met 2 juni 2022. Het LogiMAT.digital platform wordt verlengd tot eind juni 2022.

Metav

Van 21 tot 24 juni staat in Düsseldorf Metav op de agenda, de internationale vakbeurs voor technologieën voor de metaalbewerking. De beurs wordt georganiseerd door de Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken (VDW) in samenwerking met Messe Düsseldorf, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Fairwise. Metav heeft vier hoofdthema's: Additive Manufacturing Area, Medical Area, Moulding Area und Quality Area.

TechniShow / ESEF Maakindustrie

TechniShow is de grootste en meest complete vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen De beurs wordt gehouden van 30 augustus tot en met 2 september in Jaarbeurs Utrecht. Gelijktijdig en op dezelfde locatie vindt ESEF Maakindustrie plaats, het grootste evenement in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering.

Agricontrol 2022

De 7th Conference on Sensing, Control and Automation Technologies for Agriculture zal plaatsvinden op 14 tot en met 16 september 2022 onder auspiciën van de International Federation of Automatic Control (IFAC). Het congres zal worden gehouden in klooster Raitenhaslach in Burghausen (aan de Oostenrijkse grens). De conferentie behandelt nieuwe methoden en ontwikkelingen op het gebied van detectie, besturing en automatisering en opkomende resultaten op het gebied van agrarische productie en automatisering.

WoTS

De World of Technology & Science (WoTS) vindt plaats van 27 tot en met 30 september 2022 in Jaarbeurs Utrecht. Het beursconcept omvat werelden van industriële elektronica, industriële automatisering, laboratoriumtechniek, aandrijftechniek en industrial processing. De beurs wordt georganiseerd door FHI in samenwerking met Feda en Machevo & Bulk Vereniging.

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem

Van 22 tot en met 24 november 2022 wordt in de Evenementenhal in Gorinchem het jaarlijkse vakevent Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem voor de agrarische sector in Oost-, Midden- en Zuid-Nederland en de Belgische grensgebieden gehouden. De exposanten zijn actief in foerage, stalinrichting, farmacie en diergezondheid, mechanisatie, melktechniek, duurzaamheid, consultancy en meer.

Abemec & Agromec Show

Van 18 tot en met 20 november 2022 organiseren Abemec en Agromec de Abemec & Agromec Show. Tijdens dit evenement haakt de distributeur van landbouwmachines in op actuele thema's Met elektrische machines, een breed spectrum aan smart farming oplossingen, robots en noviteiten wordt bij het hoofdkantoor van beide bedrijven in Veghel een blik in de toekomst getoond.

SPS

De editie 2021 van Smart Production Systems (SPS) werd in november op het laatste moment afgeblazen. Voor de editie 2022 is de datum met twee weken vervroegd. Het evenement wordt nu gehouden van 8 tot en met 10 november 2022 in NürnbergMesse.

Agritechnica

Door alle corona-perikelen is de door de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) georganiseerde vakbeurs Agritechnica voor 2021/2022 afgeblazen. De volgende editie wordt nu gehouden van 12 tot en met 18 november 2023 op de Messegelände in Hannover.