Samenwerking John Deere en Leica Geo

Fri May 03 2024

05 03

Samenwerking John Deere en Leica Geo

19/02/2024

Door Ad Spijkers

De bedrijven gaan samen aan de ontwikkeling van technologische oplossingen werken die de bouwsector ten goede komen.


     

John Deere in Mobile (Alabama), fabrikant van mobiele werktuigen, heeft een strategisch partnerschap aangekondigd met Leica Geosystems in Heerbrugg (30 km oostelijk van Sankt-Gallen). De bedrijven willen samen de digitale transformatie van de zware bouwsector te helpen versnellen. Het partnerschap zal de sterke punten van beide bedrijven benutten om nieuwe technologieën en diensten aan bouwprofessionals over de hele wereld te bieden.

Samen sterker

Door de beschikbaarheid van SmartGrade besturingssysteem voor laadschoppen met de Leica-oplossing kan de leverancier van bouwmaterieel verschillende werklocaties ondersteunen en tegelijkertijd voldoen aan de technologische behoeften van zijn. De combinatie met Leica Geosystems met de prestaties van de bouwmachines zorgt voor een productieve, efficiënte en naadloze werkplek voor bouw- en grondverzetbedrijven.

Leica Geosystems is specialist op het gebied van positionering en sensortechnologie. Door de samenwerking met de fabrikant van bouwmachines zullen nieuwe oplossingen worden ontwikkeld en geleverd. Deze zullen de productiviteit verbeteren, de materiaalkosten verlagen en het aantal benodigde passages verlagen. Dit verbetert tevens de veiligheid door het minimaliseren van het verkeer op bouwplaatsen.

Samen willen de bedrijven nieuwe niveaus van nauwkeurigheid en productiviteit brengen en de implementatie van veilige en duurzame workflows in de bouwsector versnellen. De technologie, software en diensten van Leica Geosystems zullen in de loop van 2024 te koop zijn op bepaalde modellen John Deere bouwmachines.

Foto: John Deere