Mijlpaal en nieuwe AMR bij Otto Motors

Sun May 09 2021

05 09

Mijlpaal en nieuwe AMR bij Otto Motors

08/04/2021

Door Ad Spijkers

De zwaarste AMR's van Otto Motors hebben er meer dan een miljoen bedrijfsuren opzitten. Het Canadse bedrijf introduceert nu een nieuwe generatie van deze Otto 1500.


     

Otto Motors in Kitchener (50 km zuidwest van Toronto) heeft een nieuwe generatie van zijn zwaarste autonome mobiele robot (AMR) voor material handling gelanceerd. De nieuwe Otto 1500 is ontworpen om autonoom palletladingen tot 1900 kg door drukke fabrieken en magazijnen te verplaatsen. Met een topsnelheid van 2 m/s (7,2 km/u) levert de Otto 1500 snel en veilig laadvermogen dan andere AMR's in zijn klasse. Volgend de Canadezen is het de meest productieve AMR op de markt.

Otto Motors introduceerde zijn zware AMR geïntroduceerd in 2015. Sindsdien is het model over de hele wereld in gebruik en heeft het er meer dan een miljoen uur aan bedrijfskritische material handling op zitten.

Nieuw model

De nieuwe AMR bouwt voort op het beproefde en vertrouwde Otto 1500 chassis en aandrijflijn. Het bedrijf heeft het besturingssysteem en gebruikt alleen standaard industriële componenten. Elke component is geselecteerd voor verbeterde betrouwbaarheid en maximale beschikbaarheid.

Het maximaliseren van de productiviteit bij material handling gaat vooral over het sneller verplaatsen van meer materiaal. De nieuwe Otto 1500 is ontworpen om de hoogste doorvoersnelheid te bieden zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Het bedrijf heeft elk detail dat van invloed is op de productiviteit van de mobiele robot geanalyseerd en zichzelf uitgedaagd om meer te doen.

Zo heeft het bedrijf een een adaptieve veiligheidsset ontwikkeld die de gemiddelde voertuigsnelheid verbetert. Ook heeft de onderneming superlades ontwikkeld om de laadtijd tot een minimum te beperken. Het onderhoud is sneller gemaakt met gemakkelijk toegankelijke panelen. Elk detail van de Otto 1500 is gemaakt om de productiviteit te maximaliseren.

De nieuwe AMR en zijn kleine en middelgrote broertjes Otto 100 en Otto 750 worden bestuurd door de eigen besturingssoftware van het bedrijf waarmee meer dan drie miljoen uur rijervaring is opgebouwd.

Toepassing

"Innovatieve bedrijven bouwen nu hun fabrieken van de toekomst", aldus CEO en mede-oprichter Matt Rendall. "Otto Motors voertuigvloten helpen dit mogelijk te maken, aangezien we enkele van 's werelds grootste AMR-wagenparken wereldwijd installeren. Onze nieuwe Otto 1500 profiteert van bijna een decennium van voortdurende verbetering en benut het volledige potentieel van onze autonome besturingssoftware. Otto 1500 zal de fabriek van de toekomst nog verder versnellen. ”

In tegenstelling tot palletwagens en vorkheftrucks is de Otto 1500 een altijd beschikbaar voertuig dat de zwaarste ladingen veilig verplaatst met snelheid, veiligheid en wendbaarheid in dynamische omgevingen. De Otto 1500 wordt het meest gebruikt om bestaande geautomatiseerde processen met elkaar te verbinden, zoals het verbinden van bewerkingscentra, lascellen, verpakkingscellen, palletiseermachines of rekwikkelaars.

Het bedrijf biedt uitgebreide serviceschema's om topprestaties van de AMR's te garanderen. Er is een wereldwijd netwerk van gecertificeerde partners voor wagenparkbeheer gedurende de hele levenscyclus. Otto Motors wordt in Nederland vertegenwoordigd door Romias in Enter.

Foto: Otto Motors