Sneller kabelrupsen voor robots opbouwen

Wed May 18 2022

05 18

Sneller kabelrupsen voor robots opbouwen

01/12/2021

Door Ad Spijkers

Met de nieuwe versie van zijn configurator maakt Igus het vinden van het juiste energietoevoersysteem voor cobots, Scara- en industriële robots gemakkelijker.


     

Flexibele kabels en slangen zorgen ervoor dat robottoepassingen worden gevoed met energie, data en media. Kabelrupsen moeten goed worden beschermd om veilig te functioneren, zelfs bij grote dynamiek en torsie. Met QuickRobot biedt Igus een gratis online tool voor de snelle configuratie van het individuele kabelrupssysteem voor 418 robots. Nieuwe functionaliteit zoals productvideo's ondersteunen het selectieproces.

Configuratietool

Deze robots lassen, klinken, palletiseren en assisteren. Om ervoor te zorgen dat kleine en grote productiesystemen foutbestendig 24/7 kunnen werken, hebben ze het juiste toevoersysteem nodig voor het veilig geleiden van de kabels en slangen. Igus heeft de mogelijkheden van haar configurator voor het eenvoudig ontwerpen van de individuele kabelrups voor cobots, SCARA, vier- en zesassige robots uitgebreid. In de online tool kunnen gebruikers hun robot selecteren uit 418 verschillende modellen van tien fabrikanten en de optimale energietoevoer vinden voor de assen 1 tot en met 6.

Het pad naar de klantspecifieke kabelrups is eenvoudig. Na de selectie van het robotmodel worden alle toepasbare energietoevoersystemen aan de gebruiker getoond, zoals driedimensionale kabelrupsen en retractiesystemen of de nieuwe kabeloplossing voor Scara-robots. De tool toont video's van de afzonderlijke producten, waarbij echte toepassingen en bewegingen van de kabelrups worden geïllustreerd. Een visualisatie van de robot en een uitgewerkte weergave van de componenten ondersteunt het configuratieproces.

Gedetailleerde informatie

Door op de hulpknoppen voor de afzonderlijke velden te drukken, kunnen ontwerpers meer gedetailleerde informatie over de componenten vinden. De klant kan het beste systeem kiezen voor de robot. De prijs wordt in real time berekend. De onderdelenlijst wordt automatisch gemaakt, kan worden gedownload of direct worden overgedragen naar een winkelwagentje.

De CAD-data van de individuele componenten, een PDF-rapport en ook assemblagevideo's van de componenten worden door de tool aangeboden als aanvullende service. Tevens kan de configuratie gemakkelijk worden opgeslagen voor coördinatie binnen het team of voor volgende projecten.

Foto: Igus