Trainingsprogramma 2022 van Pilz Academy

Fri Mar 29 2024

03 29

Trainingsprogramma 2022 van Pilz Academy

25/02/2022

Door Ad Spijkers

Trainingsaanbod van Pilz draagt bij aan meer veiligheid voor mens en machine.


     

Het trainingsaanbod van de Pilz Academy voor 2022 is niet alleen dankzij de digitale vormen actueel. Ook de onderwerpen en inhoud zijn actueel en verschaffen vakkennis over machineveiligheid, werking en onderhoud van installaties, productie en automatisering.

Als expert in veilige automatisering geeft het bedrijf zijn kennis al vele jaren door aan exploitanten en fabrikanten van machines en installaties, op maat en van beginners- tot expertniveau. Ook in 2022 biedt de Pilz Academy trainingen als face-to-face evenementen, online en als hybride bijscholingen aan. De inhoud van de trainingen is actueel en omvat actuele vakkennis. Met de kennis kunnen deelnemers de huidige uitdagingen op het gebied van machineveiligheid, werking en onderhoud van installaties, productie en automatisering vol vertrouwen aangaan.

Cursusaanbod

Het cursusaanbod bestaat uit trainingen op het gebied van machineveiligheid, gedragstrainingen, productgerichte trainingen en branchespecifieke trainingen. Ook kan op basis van klantenwensen een maatwerk opleidingspakket worden samengesteld.

De cursussen richten zich op praktische vaardigheden en maatregelen die essentieel zijn voor een bedrijf en zijn medewerkers. Deze kennis wordt overgebracht in de vorm van events, groepstrainingen, e-learning en webinars. De insteek van het programma is dat de cursisten zelf aan de slag gaan met het materiaal. Cursisten kunnen vooraf hun eigen praktijkvoorbeelden inbrengen.

De trainingen zijn in lijn met 'The circle of safety', waarbij de gehele levenscyclus van een machine wordt gevolgd (van 'cradle to grave'). Met dit concept komen de aspecten aan bod die cruciaal zijn voor het verkrijgen van een veilige machine. Daarbij valt te denken aan het CE-markeringstraject (Machinerichtlijn) en het beveiligen van een machine op basis van de Arbeidsmiddelenrichtlijn (Arbowet).

Veiliger robotica

We pikken er twee uit die voor robotica van belang zijn. Met de cursus Veilig gebruik van bestuurderloze transportsystemen (BTS) biedt Pilz alle benodigde informatie over de essentiële eisen aan de veiligheid van dergelijke systemen, met name bij het gebruik in de intralogistiek. De training Basisbeginselen machineveiligheid behandelt de basisinformatie over de onderwerpen CE-markering, beveiligingsmethoden, veiligheidscomponenten, ontwerpen en valideren van besturingssystemen volgens EN ISO 13849 en EN/IEC 62061.

Voor meer informatie en direct aanmelden kunt u terecht op de website van de Pilz Academy.

Foto: Pilz