Vrachtwagens razendsnel uitladen met robot

Sun May 09 2021

05 09

Vrachtwagens razendsnel uitladen met robot

27/04/2021

Door Lilian Vermeer

Het startupbedrijf Pickle (MIT, VS) bedacht een robot die samenwerkt met mensen voor het uitladen van pakjes uit vrachtwagens. Het leveren van online bestellingen gaat zo veel sneller.


     

Voor de rommelige realiteit van het magazijn zijn de meeste robots niet geschikt, te traag, of vereisen te veel dure aanpassingen om op grote schaal te worden ingevoerd. De oplossing voor het sneller verwerken van pakjes, zegt Pickle, is om ‘mensen in beeld te houden’. Na maanden in magazijnen te hebben doorgebracht en de werkzaamheden te hebben geobserveerd, realiseerden de ingenieurs van Pickle zich dat als je mensen volledig zou vervangen door robots, de operatie snel tot stilstand zou komen.

Sledehonden

Ariana Eisenstein, CTO en medeoprichter van Pickle, zegt: "Bij Pickle zien we onze robots minder als Terminators en meer als sledehonden. Niemand verwacht dat een team honden in hun eentje de Iditarod kan lopen. De Iditarod Trail Sled Dog Race is een jaarlijkse sledehondenrace in Alaska (VS) over 1700 km. De honden zouden zonder mensen binnen enkele minuten in de problemen komen."
CEO Andrew Meyer zegt: "We hebben de robot zo slim gemaakt dat hij zijn werk meteen kan doen, zonder de uitgebreide aanpassingen en procesrevisies die meestal gepaard gaan met automatisering.”

Verschillende groottes van pakjes

In een video demonstreert Pickle hoe hun robot, ‘Dill’, een vrachtwagen met pakjes van allemaal verschillende groottes en slordig opgestapeld snel kan lossen met een snelheid van meer dan 1.600 stuks per uur. Dat is aanzienlijk sneller dan een mens. Om deze snelheden te kunnen halen, heeft Dill mensen nodig die toezicht houden op de operatie en af en toe een helpende hand bieden, door af en toe in te springen om gevallen pakketten op te rapen en onregelmatige items te verwerken. Werknemers belasten op deze manier minder hun rug, de arbeidskosten gaan aanzienlijk omlaag evenals kosten door verkeerde sortering, beschadigde artikelen en vrachtwagens die te laat vertrekken. Door de verwerkingscapaciteit te verhogen gaan de inkomsten omhoog.

https://www.picklerobot.com/press/pickles-new-robot-works-with-people