Zware Scara-robot voor pick-and-place

Sun Mar 03 2024

03 03

Zware Scara-robot voor pick-and-place

27/11/2023

Door Ad Spijkers

ABB Robotics lanceert de IRB 930 Scara-robot om pick-and-place- en assemblagewerkzaamheden te transformeren


     

ABB Robotics breidt zijn portfolio industriële Scara-robots uit met de IRB 930. De nieuwe robot heeft drie varianten die een laadvermogen van 12 kg en 22 kg kunnen verwerken. De IRB 930 is ontworpen om te voldoen aan de eisen van nieuwe groeimogelijkheden in traditionele en nieuwe markten.

Snelle robot

De IRB 930 is ontworpen voor snelle point-to-point-taken die een hoog laadvermogen en grote werkgebieden vereisen. Met drie varianten kan de nieuwe uitvoering volgens ABB het hoogste laadvermogen leveren van alle Scara-robots in zijn klasse. Bovendien zorgt de variant van 22 kg voor een toename van 10% in de doorvoer, doordat er meer en zwaardere werkstukken tegelijk kunnen worden verwerkt.

De IRB 930 biedt ook een toename van 200% in sterkere duwkracht (met een maximale neerwaartse kracht van 250 N). Daardoor is hij geschikt voor kracht-intensieve handelingen zoals schroeven en montagewerkzaamheden die nodig zijn bij het werken met componenten zoals batterijcellen , displaypanelen en zonnepanelen.

Aansturing

De OmniCoreTM-controller van ABB zal de nieuwe IRB 930 aansturen. Deze controller biedt een nauweurige bewegingsbesturing via TrueMove en QuickMove, ingebouwde digitale connectiviteit en schaalbare functies. De motion control levert een cyclustijd van 0,38 s, met een herhaalbaarheidsafwijking van slechts 0,01 mm. Deze prestatie stelt de IRB 930 in staat om de productiesnelheden per uur te verhogen en tegelijkertijd de hoogwaardige productienormen te handhaven.

Samen met de IRB 910INV, IRB 920 en IRB 920T vormt de nieuwe IRB 930 het assortiment Scara-robots van ABB, met laadvermogens van 3 kg tot 22 kg. De krachtige Scara-robots zijn ontworpen voor gebruik in verschillende industrieën, zoals de verpakkings- en productiesector, waar pick-and-place- en assemblagewerkzaamheden met hoge snelheid en hoge herhaalbaarheid vereist zijn.

Foto: ABB