Robotplatform voor onderzoeksdoeleinden

Thu May 02 2024

05 02

Robotplatform voor onderzoeksdoeleinden

15/05/2023

Door Ad Spijkers

Antobot verhuist van de boerderij naar het laboratorium en biedt de Ant agri-robot nu aan als platform voor onderzoeksdoeleinden.


     

De eerste onderzoeksrobot is onlangs geleverd aan de Loughborough University (20 km noordelijk van Leicester), waar teamleden van Antobot uit Cambridge een lezing hielden voor studenten van de afdeling Aeronautical and Automotive Engineering. Het evenement culmineerde in een demonstratie, met een vriendelijke bergopwaartse race tussen Ant en Spot van Boston Dynamics.

Autonome systemen

Het Ant-platform zal worden gebruikt door LUCAS (Loughborough University Centre for Autonomous Systems), een onderzoeksgroep die is gespecialiseerd in robotica en autonome systemen. De onderzoeksactiviteiten omvatten tal van multidisciplinaire projecten. Dat varieert van innovatieve autonome besturing en gerobotiseerde omgevingsmonitoring tot agritech-oplossingen voor teledetectie van gewasziekte, UAV-gewasbesproeiing en gewasmodellering.

Het nieuwe robotplatform van Antobot Ltd biedt de onderzoeksgroep het uithoudingsvermogen en de veelzijdigheid die de groep dringend nodig hebben om het onderzoek naar langdurige autonomie in uitdagende landbouwomgevingen te ondersteunen.

Modulair en veelzijdig

Het robuuste Ant-platform is voornamelijk ontworpen voor gebruik in de landbouw. Het kenmerkt zich door zijn prestaties buiten en is gemaakt met zowel veelzijdigheid als betaalbaarheid in het achterhoofd. Het voertuig heft een modulaire bovenplaat, onafhankelijke wielmotoren, eenvoudig verwisselbare batterijen en RTK GNSS voor nauwkeurige lokalisatie buitenshuis. De Ant kan in moeilijke omgevingen werken. Elke robot bevat de universele Robot Control Unit (uRCU) en SDK van Antobot, waardoor gebruikers het platform kunnen integreren in een breed scala aan projecten.

Het bedrijf uit Cambridge is tevreden over de samenwerking met Loughborough University en is benieuwd wat het team onderzoekers in Loughborogh kan doen met het robotplatform als basis voor volgende projecten.

Het persbericht vermeldt niet wie de race bergop tussen Ant en Spot heeft gewonnen.

Foto: Antobot