Productiebewaking voor cobots

Sat Apr 20 2024

04 20

Productiebewaking voor cobots

11/11/2021

Door Ad Spijkers

OnRobot introduceert een softwareoplossing voor productiebewaking om real-time applicatiedata te leveren vanaf alle grote cobotmerken.


     

WebLytics verzamelt automatisch data van zowel robots als tools en zet deze om in gemakkelijk te begrijpen, gevisualiseerde apparaat- en applicatieniveau-intelligentie. De software van het bedrijf uit Odense (DK) biedt real-time toepassingsgerichte gegevens voor productiebewaking, apparaatdiagnose en gegevensanalyse. Door de wereldwijd erkende OEE-industriestandaard te integreren, identificeert WebLytics in real-time trends in de robotcel, inclusief patronen, pieken en verstoringen in de productiviteit van toepassingen.

WebLytics elimineert niet alleen handmatige gegevensverzameling, het biedt ook bruikbare inzichten in hoe goed een samenwerkingstoepassing presteert. Dit geldt voor live apparaatdiagnose, waarschuwingen en preventieve onderhoudsmaatregelen om kostbare stilstand van robotcellen tot een minimum te beperken.

Lokale implementatie

WebLytics kan worden ingezet op het lokale netwerk van een bedrijf of worden toegevoegd aan een virtueel netwerk dat verbinding maakt met de robotcel. Verzamelde data worden lokaal opgeslagen op de WebLytics-server. De ingebouwde webserver van WebLytics is via een beveiligde HTTPS-verbinding altijd toegankelijk vanaf het winkelvloernetwerk of van waar ook ter wereld.

Het nieuwe Learn OnRobot platform geeft gebruikers intuïtieve en praktische begeleiding bij het integreren, bedienen en succesvol implementeren van OnRobot-oplossingen in toepassingen op elk toonaangevend robotmerk.

Een van de eerste gebruikers is Wamatec Hungary Kft., dat WebLytics testte op machinebelading, pick & place en palletiseertoepassingen. Wanneer cyclustijd echt belangrijk is, helpt WebLytics de kleine fouten te identificeren die tijdverspilling veroorzaken, aldus het bedrijf. De software kan ook veel tijd besparen voor gebruikers en voor de productielijn door alle onderhoud en productwijzigingen gemakkelijk in te plannen.

Het bedrijf kon via het dashboard alle applicaties en cobots, robots en mijn end-of-arm-tools bewaken. Dat kan met behulp van één platform dat real-time bewaking, data-acquisitie en lijndiagrammen biedt. WebLytics maakt het optimaliseren van alle applicaties volgens Wamatec eenvoudiger dan voorheen.

Foto: OnRobot