Compacte PLC kan robottoepassingen aan

Wed May 18 2022

05 18

Compacte PLC kan robottoepassingen aan

21/12/2021

Door Ad Spijkers

De compacte nieuwe PLC-serie van B&R zorgt voor extra ruimte in de schakelkast.


     

B&R introduceert een nieuwe PLC-serie, X20 Embedded. Deze PLC's combineren goede prestaties en talrijke geïntegreerde interfaces in een behuizing van slechts 55 mm breed. Daardoor zijn deze slechts half zo breed als vergelijkbare apparaten.

Met hun krachtige Intel Atom processors zijn de nieuwe PLC's ook geschikt voor veeleisende toepassingen met korte cyclustijden. De compacte apparaten kunnen een volwaardige robottoepassing besturen. Machinebouwers besparen met de nieuwe besturing zowel kosten als ruimte in de schakelkast.

Geïntegreerde interfaces

De apparaten zijn voorzien van hardware-interfaces voor Powerlink en RS485. De RS485-interface kan zonder extra hardware gebruikt worden om een frequentieregelaar rechtstreeks op de PLC aan te sluiten. Ook de voeding is geïntegreerd. De PLC’s hebben ondanks de hoge prestaties geen ventilatoren of batterijen nodig en zijn daarom onderhoudsvrij.

De PLC’s worden standaard geleverd met twee USB-poorten, een geïntegreerd flashgeheugen en twee ethernetpoorten. Een geïntegreerde switch ondersteunt daisy-chain bekabeling zonder extra netwerkinfrastructuur.

Optionele PLC varianten met een interfaceslot ondersteunen aanvullende veldbusprotocollen. Met de X20 Embedded serie kunnen alle interfacekaarten van B&R worden gecombineerd en kunnen alle X20 I/O-modules worden aangesloten.

Foto: B&R