Samenwerking DRV en Hannover Messe

Thu May 02 2024

05 02

Samenwerking DRV en Hannover Messe

22/01/2024

Door Ad Spijkers

Robotica is een integraal onderdeel van de Hannover Messe. De organisatie is nu een samenwerking aangegaan met het Deutsches Robotik Verband.


     

Op het beursterrein van 's werelds belangrijkste industriële vakbeurs zijn robots in alle soorten en maten te vinden, van industriële robots tot cobots tot autonome mobiele robots. Een bijzonder hoogtepunt dit jaar is het Application Park in hal 5, dat een sterke partner aan zijn zijde heeft in het (DRV). De DRV, dat gevestigd is in de Hochschule Trier, heeft zich onder meer tot taak gesteld het gebruik van robotica in Duitsland te bevorderen. Gezien het tekort aan geschoolde arbeidskrachten is er zeker potentieel. In een mondiale vergelijking staat Duitsland op de vijfde plaats, na China, Japan, Korea en de VS.

Samenwerking

Met de robotica-experts van DRV heeft organisator Deutsche Messe AG partners aan haar zijde met wie we ze het onderwerp robotica op de Hannover Messe in combinatie met automatisering verder zal uitbouwen. Volgens de organisator is er geen betere plek ter wereld om de verschillende toepassingsvoorbeelden van robotica zichtbaar te maken.

De DRV is komend jaar de exclusieve partner van het Application Park. Daar presenteren vooral jonge roboticabedrijven en startups de diverse mogelijke toepassingen van robots en de interactie tussen mens, machine en kunstmatige intelligentie. Bezoekers hebben de mogelijkheid om door robotica ondersteunde automatisering van dichtbij te ervaren en zelf uit te proberen. Een hoogtepunt zijn de zelfrijdende transportsystemen, die op indrukwekkende wijze laten zien dat chauffeurs in de toekomst op veel gebieden overbodig kunnen worden.

Volgens de DRV biedt het beursplatform de bezoekers van de beurs een mooie kans om in contact te komen met nieuwe technologieën. Ook kunnen ze leren hoe de uitdagingen waarmee de industrie wordt geconfronteerd gedeeltelijk kunnen worden opgelost door middel van robotica, AI en automatisering.

Roboticacongres

Ruim twee maanden voor de Hannover Messe vindt het 13e Robotics Kongress plaats, op 6 en 7 februari 2024 in de Technology Academy in Hannover. Deelnemers hebben de mogelijkheid om tijdens plenaire sessies of in workshops meer te weten te komen over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van robotica, die ze vervolgens live kunnen ervaren op de Hannover Messe. DRV ondersteunt als partner de totstandkoming van het programma.

De Hannover Messe vindt plaats op 22 tot en met 26 april. Het leidende thema Industriële Transformatie brengt exposerende bedrijven uit de machinebouw, de elektrische en digitale industrie en de energie-industrie samen om oplossingen te presenteren voor de productie en energievoorziening van de toekomst. Toponderwerpen zijn onder meer Industrie 4.0/Manufacturing-X, energie voor de industrie, digitalisering/kunstmatige intelligentie en machinaal leren, CO2-neutrale productie en waterstof en brandstofcellen. Conferenties en fora vullen het programma aan.

Foto: Ad Spijkers