Robot voor grotere ladingen en bereik

Sat May 25 2024

05 25

Robot voor grotere ladingen en bereik

17/04/2024

Door Ad Spijkers

Mitsubishi Electric heeft een verticaal gelede robot gelanceerd met een bereik van 1504 mm en een laadvermogen van 12 kg.


     

Het brede effectieve werkgebied van de Melfa RV-12CRL robot maakt hem geschikt voor een verscheidenheid aan processen en industrie├źn. Daarbij behoren de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de automobielsector, de productie van lithium-ionbatterijen, logistiek en opslag. Gebruikers kunnen profiteren van ingebouwde functies die de implementatie stroomlijnen, de veiligheid verbeteren en de stilstandtijd verminderen.

Laadvermogen

Het hoge laadvermogen en bereik zorgen ervoor dat de nieuwe Melfa robot een hoge flexibiliteit en veelzijdigheid kan bieden bij pick-and-place en montagetoepassingen. De prestaties worden verbeterd door het vermogen van de RV-12CRL om op hoge snelheden te werken, waarbij de arm is ontworpen om hoge traagheid en momentum op te vangen. Door deze veerkracht kan de robot nauwkeurige positionering ondersteunen, zelfs bij het hanteren van zware lasten, met behoud van een nauwkeurigheid van +/- 0,04 mm.

De zesassige robot kan worden uitgerust met Melfa SafePlus voor uitgebreide veiligheidsfuncties. Deze maakt gebruik van sensoren zoals lichtgordijnen om de snelheid, het koppel en het bereik te beperken wanneer menselijke werknemers in de buurt worden gedetecteerd, waardoor er zonder veiligheidskooien zou kunnen worden gewerkt. De mogelijkheid om veilig in gedeelde ruimtes te werken zonder te hoeven stoppen wanneer een werknemer nadert, maakt dit effectief in flexibele productieomgevingen.

Levensduur

Net als de rest van de RV-CR serie is de robot ontworpen om de betrouwbaarheid en levensduur te maximaliseren, waardoor de totale eigendomskosten worden verlaagd. De robot is voorzien van servomotoren van de volgende generatie met batterijloze encoders die de noodzaak van batterijvervanging of back-up elimineren. Hierdoor worden zowel de onderhoudskosten als de uitvaltijd teruggedrongen.

Mitsubishi Electric ziet de Melfa RV-12CRL daarom als een economische en effici├źnte oplossing voor repetitieve handelingen waarbij grote en zware artikelen betrokken zijn.

Foto: Mitsubishi Electric