Samenwerking New Holland en Bluewhite

Thu Jul 25 2024

07 25

Samenwerking New Holland en Bluewhite

26/06/2024

Door Ad Spijkers

De bedrijven gaan samenwerken op het gebied van distributie, productie en integratie van autonome oplossingen voor tractoren.


     

New Holland en Bluewhite hebben een partnerschap aangekondigd om samen te werken op het gebied van distributie, productie en integratie van Bluewhite’s autonome oplossingen voor New Holland tractoren in Noord-Amerika. Dankzij dit partnerschap kunnen de blauwe trekkers volledig autonoom opereren in boomgaarden, wijngaarden en andere speciale gewassen. New Holland is producent van bow- en landbouwmachines en onderdeel van CNH. Bluewhite in Tel Aviv is een technologiebedrijf dat door AI aangestuurde autonome landbouw mogelijk maakt.

Bluewhite

Bluewhite is gespecialiseerd in het implementeren van autonomie op het gebied van speciale gewassen, een markt waar veel vraag is naar dit soort innovatie. De integratie in de technologie van New Holland geeft klanten van de fabrikant van bouw- en landbouwmachines toegang tot de broodnodige autonome technologie in een haalbare aftermarket-oplossing. Met de sterke positie in speciale gewassen vormt de samenwerking met Bluewhite een aanvulling op de missie van New Holland om zijn klanten beter te kunnen bedienen, hun capaciteiten te verbeteren en meer autonomie in hun activiteiten te brengen.

Bluewhite (Blue White Robotics) stimuleert de groei van boerderijen door duurzame autonome innovatie te bieden aan telers van permanente gewassen over de hele wereld. De door AI aangestuurde autonome landbouwoplossing van het bedrijf maakt gebruik van AI, sensorfusie, geavanceerde voertuigintegratie en nauwkeurige controle van werktuigen. Dit helpt telers hun wagenpark en gegevens te beheren – en uiteindelijk meer te produceren met minder. Bluewhite werkt daarbij samen met telers van permanente gewassen.

Doelstelling

Met de samenwerking willen Bluewhite en New Holland de acceptatie van autonome technologieën in het veld versnellen. Dit moet niet alleen de productiviteit en winstgevendheid voor telers verbeteren, maar ook veilige en duurzame methoden voor de productie van voedsel bevorderen. In de langdurige samenwerking wordt autonome technologie gecombineerd met tractoren en oogstmachines in de boom- en wijngaardensector. Het doel voor beide partijen is om waarde te blijven bieden aan klanten en telers overal ter wereld.

De beproefde technologie van Bluewhite in boomgaarden en wijngaarden versterkt de strategie van New Holland om autonome oplossingen te bieden in alle segmenten die het bedient, vooral in de markt voor speciale gewassen. De gecombineerde technologie helpt telers bij het aanpakken van uitdagingen zoals tekorten aan arbeidskrachten en stijgende operationele kosten in de landbouwsector, met name in de markt voor speciale gewassen. Afhankelijk van de specifieke gebruikssituatie claimt Bluewhite de operationele kosten tot 85% te kunnen verlagen door besparingen op input-, arbeids- en onderhoudskosten.

Met deze technologie helpt New Holland niet alleen het financiële aspect van een operatie aan te pakken door een operator de ruimte te geven andere taken uit te voeren. Het bedrijf verlicht enkele pijnpunten waarmee telers elke dag kampen en die hen vertragen tijdens de meest kritieke tijden in het groeiseizoen. Als een teler moeite heeft om arbeidskrachten aan te stellen of te behouden of als de planningen niet op elkaar aansluiten, kan een verschil in uren of een dag een operatie financieel en agronomisch aanzienlijk vertragen.

Vervolg

Het strategische partnerschap omvat een driefasig, meerjarig initiatief dat de ontwikkeling en integratie van Bluewhite-technologie in het hele New Holland-portfolio bevordert. Geselecteerde New Holland-dealers in het westen van de VS hebben nu de rechten om de aftermarket-kits van Bluewhites voor bestaande New Holland-tractoren te verkopen, distribueren en onderhouden. Het schrijven van orders zal deze zomer beginnen, met toekomstige regionale en mondiale expansie om een bredere toegang voor klanten van New Holland te garanderen. New Holland en Bluewhite onderzoeken ook toekomstige mogelijkheden voor in de fabriek geïnstalleerde oplossingen.

Foto: New Holland