Sumitomo winnaar Hermes Award 2022

Fri Apr 19 2024

04 19

Sumitomo winnaar Hermes Award 2022

30/05/2022

Door Ad Spijkers

Het bedrijf ontvangt de prijs voor een volledig geïntegreerde aandrijving voor robottoepassingen en automatiseringstechnologie.


     

Tijdens de officiële opening van de Hannover Messe 2022 werd Sumitomo Cyclo Drive Germany in Markt Ingersdorf (bij München) onderscheiden met de prestigieuze Hermes Award 2022. De jury kende de prijs toe aan een product dat geschikt is voor gebruik in de snelgroeiende roboticamarkt.

De Hermes Award is de internationale technologieprijs van Hannover Messe en wordt jaarlijks op de beurs uitgereikt. De prijs is bedoeld voor alle bedrijven en instellingen die exposeren op Hannover Messe. Uitstekende producten en innovatieve oplossingen met een bijzonder hoge mate van technologische innovatie worden bekroond. De prijs is uitgereikt tijdens de openingsceremonie van Hannover Messe.

Tuaka

Het bekroonde product, Tuaka, is een volledig geïntegreerde aandrijving. Nieuw zijn de transmissie, de motor en de aansturing met veiligheidsfuncties. Door de sensoren en het thermisch management is het product geschikt voor nauwkeurige, gevoelige toepassingen in servicerobotica en voor interactie met mensen. Het modulaire concept en de bouwsteensystemen maken een toepassingsspecifieke configuratie van de benodigde hardware mogelijk.

De oplossing is niet alleen technologisch indrukwekkend. Het modulaire concept en de bouwsteensystemen maken een voor de toepassing specifieke configuratie van de benodigde hardware mogelijk. Met het systeem wil Sumitomo systeemintegratie eenvoudig en economisch maken. Er is maar weinig tijd die nodig om de technologie te implementeren, wat de time-to-market versnelt.

Modulair concept

Met de actuator biedt het bedrijf een uitgebreide set configuraties waarmee machine- en robotbouwers hun ontwikkelingen eenvoudig kunnen uitvoeren. Ongeacht de configuratie zorgen de gebruikte componenten altijd voor een holle as. De basisunit bestaat uit een tandwieloverbrenging, gecombineerd met een krachtige servomotor. Alle componenten zijn op elkaar afgestemd en zorgen voor een hoge prestatiedichtheid. In combinatie met een goed ontwikkeld thermisch management zorgt dit voor goede prestaties.

De actuator is uit te breiden met een efficiënte rem en kan een nauwkeurig enkel of dubbel encodersysteem bevatten. Om de volledig modulaire aandrijving compleet te maken, zijn een geïntegreerde koppelsensor en een betrouwbare driver met uitbreidbaar veiligheidssysteem leverbaar. Met dit alles kan een hoog integratieniveau worden aangeboden, waardoor de actuator een van de kleinste oplossingen in zijn soort is.

Toepassing

De vele verschillende configuraties maken het mogelijk om de actuator niet alleen in de robotica te gebruiken, maar ook in allerlei precisietoepassingen. De systeemflexibiliteit maakt een groot aantal combinaties mogelijk, waardoor prestaties voor elke toepassing worden gegarandeerd. Hierdoor kunnen machine- en robotbouwers zich concentreren op hun kerncompetentie, terwijl Sumitomo de systeemoplossing biedt voor hun behoeften

Foto: Sumitomo Cyclo Drive Germany