Elektrische grijper voor grotere massa's

Thu Jul 25 2024

07 25

Elektrische grijper voor grotere massa's

30/05/2024

Door Ad Spijkers

OnRobot, specialist in robotgrijpers, introduceert een volledig elektrische grijper voor massa's tot 25 kg.


     

Met de 3FG25 introduceert het bedrijf in Odense een volledige elektrisch en eenvoudig te gebruiken grijper met drie vingers. De robuuste en krachtige grijper is ontworpen om een breed scala aan onderdelen te hanteren dankzij volledige grijpcontrole en ingebouwde intelligentie.

Eigenschappen

De 3FG25 is een krachtige en robuuste elektrische grijper met nauwkeurige centrische positionering om de kwaliteit en output te verbeteren. De complete kant-en-klare grijper bespaart technische inspanningen en verkort de implementatietijd bij elk toonaangevend robotmerk. De gebruiker kan met slechts één grijper een breed scala aan onderdelen verwerken met volledige grijpcontrole. De grijpers is gebouwd voor uitdagende productieomstandigheden, vooral CNC-machines die met zware werkstukken werken.

De 3FG25 heeft een maximale slag van 155 mm en kan werkstukken tot 25 kg hanteren. De grijper kan snel worden ingezet en opnieuw kan worden ingezet bij de introductie van nieuwe onderdelen. Het ontwerp van de grijper centreert werkstukken automatisch, wat resulteert in een sterke, stabiele grip en nauwkeurige plaatsing in machineklauwplaten.

De grijper combineert een robuust ontwerp met IP67-classificatie om de zwaarste industriële omgevingen te doorstaan. Hij kan dan ook functioneren in bewerkingswerkplaatsen waar vloeistoffen en spanen rondvliegen. De complete kant-en-klare grijper, met een maximale kracht van 450 N, kan de vergelijking aan met grotere, omvangrijkere en minder flexibele pneumatische grijpers.

Toepassingen

De 3FG25 grijper automatiseert het laad- en losproces van machines waardoor de veiligheid van de werknemers wordt vergroot. Het personeel komt hiermee vrij voor taken die meer vaardigheden vragen. De 3FG25 is gebouwd om te gedijen in uitdagende productieomgevingen en is bedoeld voor CNC-machines die zware werkstukken bewerken. Ook onder de zwaarste omstandigheden biedt de grijper volgens de fabrikant goede prestaties en betrouwbaarheid.

De 3FG25 is compatibel met alle toonaangevende robotmerken. OnRobot wordt in Nederland gedistribueerd door WiredWorkers in Doetinchem en Just Automate in Drunen.

Foto: OnRobot