Mobiele robots voor nieuw vers-DC

Wed Apr 24 2024

04 24

Mobiele robots voor nieuw vers-DC

15/03/2022

Door Ad Spijkers

Mobiele robots van Geek+ gaan verse producten door een nieuw distributiecentrum voor groenten en fruit verplaatsen.


     

Geek+ en Hessing Supervers gaan een vloot van 112 autonome mobiele robots in Hessing's Greenport Venlo nieuwe 'fabriek van de toekomst'. Geek+ is een Chinese fabrikant van autonome mobiele robots, Hessing Supervers is specialist in groenten, fruit en kant-en-klaarmaaltijden. Het systeem voor het verplaatsen van goederen is de grootste in zijn soort in Europa en zal de efficiëntie van het distributiecentrum verhogen. Dit moet zich vertalen in minder voedselverspilling en versere producten voor de consument.

Intern transport

De M200-robots van Geek+ verbinden de discrete verwerkingsgebieden en beheren de complexe workflow van de voedselverwerking. Ze verplaatsen een verscheidenheid aan verse groenten en fruit door was-, meng- en verpakkingsstations. Een besturingssysteem met kunstmatige intelligentie is gekoppeld aan 3D-sensoren die potentiële obstakels detecteren die het pad van de robots kunnen belemmeren. Een geavanceerd wagenparkbeheersysteem bestuurt alle robots tegelijk om de efficiëntie van het verplaatsen te optimaliseren en verkeersopstoppingen tot een minimum te beperken.

Voor Geek+ Europe is het project met Hessing een demonstratie hoe robots het leven van mensen kunnen verbeteren. De AMR's die het bedrijf heeft ingezet in dit distributiecentrum verbetert de snelheid en efficiëntie waarmee groenten en fruit kunnen worden verwerkt en gedistribueerd. Met haar AMR-oplossingen kan de onderneming bijdragen aan de kwaliteit en versheid van voedingsproducten en helpen om voedselverspilling te verminderen.

Fabriek van de toekomst

Hessing streeft er naar om innovatie te gebruiken om de leveringen aan zijn klanten te verbeteren. Door het nieuwe distributiecentrum te automatiseren met de robots en aansturing van Geek+ heeft het bedrijf een 'fabriek van de toekomst' gecreëerd. Het kan nu nog meer gezonde, hoogwaardige voedingsproducten in de supermarkten en op de tafels van mensen krijgen en dat sneller dan ooit tevoren.

De mobiele robots van Geek+ werken onafhankelijk op twee niveaus van het drie verdiepingen tellende distributiecentrum. Ze voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen voor zowel de fabrieksmedewerkers als voor de voedselproducten. Geek+ wil samen met Hessing toekomstige oplossingen ontwikkelen waarmee de Nederlandse onderneming haar traditie van vijftig jaar kan voortzetten: het leveren van smakelijke, gezonde, kwaliteitsvolle groenten en fruit.

Foto: Geek+