Robotize neemt Z-tech Solutions over

Wed Jun 12 2024

06 12

Robotize neemt Z-tech Solutions over

22/05/2024

Door Ad Spijkers

Samen zijn de bedrijven sterker en hebben ze een betere positie op de regionale, nationale en internationale markt.


     

Z-tech Solutions in Oldenzaal is overgenomen door Robotize in Apeldoorn. Laatstgenoemde is een in 2016 opgerichte joint venture van Machinefabriek Geurtsen in Deventer en Hollander Techniek met hoofdvestiging in Apeldoorn. De overname van Z-tech Solutions is voor Robotize een logische stap: de competenties zijn complementair aan elkaar.

Samen sterker

Overnemende en overgenomen partij hebben samen meer productiecapaciteit, faciliteiten en voldoende technische experts in huis om klanten beter en efficiënter van dienst te zijn. Samen gaan de bedrijven verder professionaliseren en groeien.

De dertig personeelsleden blijven in dienst van Z-tech Solutions, dat als zelfstandig bedrijf blijft voortbestaan. Dit levert een brede organisatie op met veel kennis en ervaring, waarbij de bedrijven elkaar onderling versterken en nieuwe kansen kunnen creëren. De rol van managing director binnen Z-tech Solutions wordt overgenomen door Cor Brookhuis die in meerdere rollen als eindverantwoordelijke ervaring heeft opgedaan om deze rol op zich te nemen.

Over de bedrijven

De kernactiviteit van Z-tech Solutions bij de oprichting was het ontwikkelen van speciale machines. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich steeds verder ontwikkeld. De activiteiten bestaan op dit moment uit het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van productie- en assemblagelijnen, waarbij robotica een integraal onderdeel vormt van de totaaloplossing.

Robotize ontwerpt en realiseert klantspecifieke productieautomatisering voor klanten in een diversiteit aan markten. Als multidisciplinaire system integrator bundelt de onderneming kennis en expertise op het gebied van concept engineering, robot techniek, besturingstechniek, mechanische techniek en smart industry.

Hollander Techniek is opgericht als familiebedrijf in 1974 en heeft zich ontwikkeld tot technische dienstverlener en system integrator. Het doel is complete technische oplossingen te creëren door middel van innovatie en samenwerking. Het bedrijf heeft vestigingen in Apeldoorn, Amersfoort, Almelo, Almere en Zaandam en telt bijna 600 medewerkers.

Machinefabriek Geurtsen is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Het is gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte machines en productielijnen voor diverse branches, zoals de voedingsmiddelen-, chemische en farmaceutische industrie. Daarbij worden concepten toegepast zoals robottechniek, Industrie 4.0 en predictief onderhoud.

Foto: Z-Tech Solutions