Robuuste lichtgewicht elektrische grijper

Sat Apr 27 2024

04 27

Robuuste lichtgewicht elektrische grijper

22/03/2024

Door Ad Spijkers

OnRobot in Odense introduceert een gebruiksvriendelijke parallelle grijper voor CNC-machinebelading, material handling en assemblagetoepassingen.


     

De 2FG14 elektrische parallel grijper is geschikt voor het beladen van zware metalen werkstukken in CNC-machines in zware industriële omgevingen. De grijper biedt goede prestaties en duurzaamheid en zorgt voor een betrouwbare werking, ook onder de moeilijkste omstandigheden. Dankzij de verstelbare vingers is de 2FG14 ook een geschikte grijper voor montagetoepassingen en voldoet hij dankzij zijn veelzijdigheid en precisie gemakkelijk aan een breed scala aan montagevereisten.

Bij assemblage kan de 2FG14 werknemers ontlasten van vervelende en repetitieve taken. De parallelle grijper zorgt voor meer productiviteit met de ingebouwde krachtsensor voor intelligente onderdelenhantering.

Eigenschappen

De 2FG14 biedt hoge grijpprestaties in een compacte vorm. De lichtgewicht elektrische grijper haalt het maximale uit het laadvermogen en de toepassing van de robot. De sterke solide basis biedt flexibiliteit voor op maat gemaakte parallelle vingers, waardoor deze eenvoudig kan worden aangepast aan de behoeften van de toepassing.

De grijper kan grote en zware onderdelen hanteren met volledige grijpercontrole. Het robuuste ontwerp zorgt voor consistente en betrouwbare prestaties, zelfs in zware industriële omgevingen, en biedt duurzaamheid om uw activiteiten vooruit te helpen. Dankzij een robuust ontwerp en een IP67-classificatie is het gereedschap bestand tegen zware industriële omgevingen. De grijper kan worden gebruikt in werkplaatsen met rondvliegende vloeistoffen en spanen.

De parallelgrijper kan voorwerpen met een massa van 14 kg hanteren. Het aanpasbare ontwerp zorgt er voor dat individuele vingers veilig kunnen worden vastgegrepen. De 2FG14 is eenvoudig te implementeren en te integreren en verhoogt de productiviteit zonder de noodzaak van maatwerk. De nieuwe grijper is compatibel met alle toonaangevende robotmerken. In tegenstelling tot pneumatische grijpers biedt de 2FG14 volledige controle over het grijpen, waardoor deze snel kan worden ingezet.

Distributeurs van OnRobot in Nederland zijn Just Automate in Drunen en WiredWorkers in Doetinchem, in België is dat Industrial Cobotics in Haaltert.

Foto: OnRobot