Ontmoetingsplaats startups en industrie

Fri Apr 19 2024

04 19

Ontmoetingsplaats startups en industrie

23/05/2022

Door Ad Spijkers

Startups spelen een belangrijke rol in economische groei en stimuleren innovatie in de industrie. Op de Hannover Messe 2022 staan 150 van die jonge bedrijven.


     

Volgens de Duitse Startup Monitor 2021 worden jonge bedrijven steeds belangrijker voor het creëren van banen in Duitsland. Het gemiddeld aantal medewerkers is gestegen van 14,3 in 2020 naar 17,6. 92% van de ondervraagde startups wil in 2021 gemiddeld zo'n negen medewerkers in dienst nemen. 61% van de ondervraagde oprichters verklaarde ook dat ze duurzaam wilden groeien. Ze noemden kunstmatige intelligentie en Industrie 4.0 de sleutel tot het bereiken van hun doelen.

Op Hannover Messe (30 mei tot en met 2 juni) zullen ongeveer 150 startups producten en oplossingen voor verschillende industrieën tonen en hun plannen bespreken met potentiële investeerders en partners.

Voorbeelden

De thermisch gestuurde buigactuator van CompActive vermindert bijvoorbeeld luchtturbulentie rond voertuigvelgen. De AI- en softwareoplossingen van Craftworks voor predictive quality en predictive maintenance zijn gericht op industriële bedrijven. Delfa Systems ontwikkelt sensor- en aandrijfsystemen die robots, machines en objecten reflexen en gevoeligheid geven. MotionMiners automatiseert en anonimiseert de analyse van handmatige werkprocessen. En Nimmsta produceert een combinatie van smartwatch en industriële scanner met e-paper touch display.

Q.Ant gebruikt de Hannover Messe om zijn producten en ontwikkelingen op het gebied van kwantumtechnologieën te presenteren en zich op deze manier bekender te maken en verder te ontwikkelen. MotionMiners wil bezoekers uit zijn doelsectoren ontmoeten die het bedrijf 0nog niet kennen. Het productassortiment is geëvolueerd en kan eindelijk weer aan het publiek worden gepresenteerd. Craftworks wil deel uitmaken van een gemeenschap die net zo innovatief is als het bedrijf.

Speciale aandacht

Young Tech Enterprises in hal 3 is de startup-hub op Hannover Messe en een ontmoetingsplaats voor ondernemers, netwerken, incubators en business developers. Dit deel omvat een expositieruimte, Speakers' Corner, matchmaking-evenementen en pitches. De Industrial Startup Stage in dezelfde hal biedt een dagelijks programma met keynotes, lezingen en paneldiscussies. Onderwerpen zijn oder meer additive manufacturing, augmented engineering intelligence, de toekomst van wachtwoorden, werving in tijden van crisis en het verminderen van machine-stilstand door middel van AI.

"Grote industriële bedrijven zien startups steeds meer als een bron van innovatie en concurrentievermogen, terwijl de ondernemers achter deze jonge bedrijven vaak financiering en advies nodig hebben. De ontmoetingen op Hannover Messe moeten een 'win' zijn voor iedereen. Gevestigde exposanten hebben directe toegang tot jonge en creatieve bedrijven , de startups bereiken een wereldwijd publiek op dezelfde plek en op hetzelfde moment.

Foto: Hannover Messe