NSF en USDA werken samen aan agrobotica

Fri May 17 2024

05 17

NSF en USDA werken samen aan agrobotica

30/04/2024

Door Ad Spijkers

Beide Amerikaanse instanties gaan samenwerken om onderzoek en gebruik van robotica in de landbouw te stimuleren.


     

De National Science Foundation (NSF) en het National Institute of Food and Agriculture (NIFA) van het United States Department of Agriculture (USDA) werken samen om fundamenteel onderzoek op het gebied van landbouwrobotica te bevorderen. De agentschappen geven een nieuwe 'Dear Colleague Letter' uit om visionaire onderzoeksvoorstellen te vragen om robots te ontwikkelen met het potentieel om landbouwpraktijken te revolutioneren.

Samenwerking

De samenwerking komt voort uit een gedeelde erkenning van de cruciale rol die robotica kan spelen bij het aanpakken van uitdagingen in de landbouw en voedselproductie. Daaronder vallen onder meer de toegenomen vraag naar voedsel en de behoefte aan precisielandbouwpraktijken. Door gebruik te maken van de middelen van beide agentschappen proberen NSF en USDA interdisciplinair onderzoek te bevorderen. Dat moet landbouwuitdagingen aanpakken en de duurzaamheid in de sector vergroten.

Het partnerschap biedt een kans om de kracht van robotica te benutten om dringende uitdagingen in de landbouw aan te pakken. Door onderzoekers met verschillende achtergronden samen te brengen, kan de Amerikaanse overheid nieuwe inzichten ontsluiten en baanbrekende oplossingen ontwikkelen waar zowel boeren als consumenten profijt van zullen hebben.

De nieuwe samenwerking tussen NIFA en NSF onderstreept de waarde van het langdurige partnerschap en de toewijding aan fundamenteel robotica-onderzoek voor de landbouwsector. De ideeën van de gemeenschap zullen niet alleen de landbouw veiliger maken voor de mensen die ons voedsel verbouwen, maar zullen ook de schadelijke gevolgen voor de planeet die ons in leven houdt verminderen.”

Veelbelovend

Landbouwrobotica houdt een grote belofte in voor het verhogen van de productiviteit, het verminderen van de impact op het milieu en het verbeteren van de algehele veerkracht van voedselsystemen. Door de samenwerking willen beide partijen doorbraken katalyseren die boeren, consumenten en het milieu ten goede zullen komen.

In het kader van de gezamenlijke financieringsmogelijkheid zullen voorstellen worden gevraagd ter ondersteuning van onderzoeksprojecten die aansluiten bij de doelstellingen van zowel NSF als USDA NIFA. Voorstellen die in het kader van dit initiatief worden ingediend, zullen door beide agentschappen aan een strenge beoordeling worden onderworpen.

Foto: National Science Foundation