Geek+ en Paack in grootste AMR-project

Tue Apr 16 2024

04 16

Geek+ en Paack in grootste AMR-project

25/07/2022

Door Ad Spijkers

Het distributiecentrum van Paack in Madrid zet honderden door AI aangestuurde mobiele robots van Geek+ in voor zowel last-mile als crossdocking.


     

Robotfabrikant Geek+ en logistiek dienstverlener Paack hebben de lancering aangekondigd van een grootschalig op autonome mobiele robots (AMR's) gebaseerd systeem in het distributiecentrum van Paack in Madrid. Met meer dan 270 inzetbare sorteer- en pickrobots is dit het grootste autonome mobiele robot (AMR)-project in Europa. Het DC is het eerste van Paack dat zowel last-mile-leveringen als crossdocking-activiteiten afhandelt.

Distributiecentrum

Het distributiecentrum is opgedeeld in twee gedeelten: een mezzanine voor het sorteren en een pickgedeelte op de begane grond. Sorteerrobots verplaatsen pakketten via goten naar rekken op de begane grond, waar pickrobots de pakketten naar de operators brengen. Met het nieuwe systeem kan het distributiecentrum een nauwkeurigheid van 99,99% garanderen bij de orderafhandeling, terwijl het tot 10.000 leveringen per uur afhandelt.

Door het sorteren en verplaatsen van inkomende pakketten in het distributiecentrum aan door AI aangestuurde logistieke robots toe te vertrouwen stelt Paack een nieuwe industriestandaard te hebben bepaald. Het distributiecentrum in Madrid beslaat meer dan 27.000 m2 en verzorgt de distributie van pakketten naar meer dan zestig steden in Spanje. AMR's van Geek+ zorgen voor last-mile leveringen voor locaties in en rond de Spaanse hoofdstad, terwijl crossdocking-oplossingen pakketten voorbereiden op expeditie naar verre bestemmingen.

Paack

Paack is een op technologie gebaseerde bezorgoplossing die momenteel enkele miljoenen bestellingen per maand levert van 150 internationale klanten. Hiertoe behoren zeventien van de twintig grootste e-commerce retailers in Spanje. De oorsprong van het bedrijf ligt in Barcelona, maar de technologie is grotendeels ontwikkeld Dubai.

Het bedrijf ontwikkelt zijn eigen technologie met als doel de bezorgervaring te maximaliseren. Door zijn technologische platform, processen en focus op operationele ervaring biedt Paack een flexibele geplande bezorgservice. Deze past zich aan aan de klant en draagt bij aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van het bedrijf. Het bedrijf is bezig met het opschalen van zijn e-commerce-activiteiten en het digitaliseren van het hele logistieke proces. Doel is om bedrijven in heel Europa beter te kunnen ondersteunen.

Voor Geek+ is het project een van de grootste in de geschiedenis van het bedrijf. Het markeert een belangrijke mijlpaal in de Europese groei van Geekplus en in de vooruitgang van slimme logistiek op het continent als geheel.

Foto: Geek+