Samenwerking Gideon en Toyota MH

Fri Apr 19 2024

04 19

Samenwerking Gideon en Toyota MH

01/03/2024

Door Ad Spijkers

Toyota Material Handling en Gideon sluiten een strategische samenwerkingsovereenkomst voor nieuwe geautomatiseerde logistieke oplossingen.


     

De markt vraagt steeds meer naar eenvoudige autonome oplossingen met zelf navigerende voertuigen met een eenvoudige gebruikersinterface. Als antwoord op deze vraag heeft Toyota Material Handling (met Nederlandse vestiging in Ede) een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd met Gideon. Dit in Zagreb gevestigde technologiebedrijf biedt geavanceerde softwareoplossingen voor lokalisatie en besturing van autonome mobiele robots (AMR's).

Combinatie van technologieën

Door de technologie van Gideon te combineren met de eigen voertuigen biedt Toyota Material Handling automatiseringsoplossingen voor een breed scala aan logistieke toepassingen en verkort het bedrijf de implementatietijd van projecten. Specifieke toepassingsgebieden waarvoor Gideon al een aanbod heeft ontwikkeld, zijn het gezamenlijk verzamelen van koffers voor orderverwerking in de detailhandel en het lossen en laden van vrachtwagens (foto) met behulp van een complete softwarestack die speciaal voor deze processen is ontwikkeld

Volgens Gideon biedt Toyota's expertise in material handling en marktdekking in combinatie met de softwaresuite van de Kroaten en de focus op specifieke toepassingen eindgebruikers een waardepropositie die ongeëvenaard is. Het bedrijf heeft een softwarestack en vision-modules ontwikkeld, die flexibel, intelligent autonoom gedrag combineren met specifieke focus op logistieke toepassingen en gebruiksvriendelijkheid. Toyota verwacht dat die de komende jaren waarde gaan toevoegen voor zijn klanten.

Invulling

Toyota Material Handling wil in de loop van 2024 nieuwe toepassingsoplossingen aan de markt presenteren, te beginnen met order fulfilment-oplossingen voor retaildistributie. Het toevoegen van deze technologie en expertise aan de bestaande knowhow op het gebied van intern transport in combinatie met de marktdekking levert een aanbod geavanceerde softwareoplossingen voor klanten die ernaar streven hun logistieke processen te automatiseren.

Foto: Gideon