CyBe naar de andere kant van de wereld

Tue Nov 28 2023

11 28

CyBe naar de andere kant van de wereld

14/08/2023

Door Ad Spijkers

Het bedrijf uit Oss heeft een distributeur in Nieuw-Zeeland aangesteld voor de afzet van zijn 3D-betonprinters.


     

In de afgelopen jaren heeft 3D-betonprinten zich ontwikkeld tot een bouwmethode die wereldwijd toegepast kan worden. Het is niet langer alleen geschikt voor de meest ambitieuze projecten. Nieuw-Zeeland heeft zijn deelname aan de wereldwijde revolutie te danken aan Qorox in Hamilton op het Noorder Eiland. Dit bedrijf introduceerde het 3D-betonprinten in het land en realiseerde het eerste 3D geprinte commerciële gebouw op het zuidelijk halfrond.

Reseller

Gezien de succesvolle inspanningen van Qorox op het gebied van 3D-betonprinten wil 3D-betonprinterfabrikant CyBe Construction uit Oss de Nieuw-Zeelanders de volgende stap op het gebied van ondersteuning bieden. De bedrijven hebben een officiële samenwerkingsovereenkomst getekend, waardoor Qorox zichzelf een geautoriseerde reseller van CyBe printers kan noemen.

Door de resellerovereenkomst kunnen beide partijen meer omzet realiseren met het verkopen van printers. Bovendien profiteren de 3D-betonprintindustrie en de bouwindustrie in Nieuw-Zeeland in zijn geheel van deze samenwerking. Nu de bedrijven de technologie efficiënter kunnen uitbreiden in Nieuw-Zeeland en Australië, kunnen steeds meer bedrijven in deze landen leren van elkaar en elkaar versterken.

Eerste eindgebruiker

Qorox heeft de eerste 3D-printer al verkocht aan hun partners van Iconic Construction. Dit bouwbedrijf, eveneens in Hamilton, investeerde in een eigen CyBe RC (Robot Crawler). Met ervaring in renovatie- en nieuwbouwprojecten is Iconic nu klaar voor de volgende stap. Het eerste project is een Airbnb van Nieuw-Zeeland, die aan de rand van Hamilton zal worden gebouwd. Het bouwbedrijf begint binnenkort ook aan een multifunctioneel commercieel gebouw op de grond waar vroeger een pastorie stond. Dankzij de 3D-printer kan het bedrijf deze twee projecten veel sneller voltooien dan met traditionele bouwmethoden zou kunnen, terwijl kwaliteit en vakmanschap behouden blijven.

De samenwerking tussen CyBe Construction en Qorox benadrukt het belang van de evolutie van 3D-betonprinten in Nieuw-Zeeland. De overeenkomst gaat niet alleen over handel, ze weerspiegelt ook een gedeelde visie van het bevorderen van technologie, kennis en innovatie. Ook geeft ze andere bedrijven de kans om de voordelen van de 3D-betonprinttechnologie te genieten.

Foto: CyBe Construction