Baumüller breidt uit met mobiele robots

Sun May 09 2021

05 09

Baumüller breidt uit met mobiele robots

15/04/2021

Door Ad Spijkers

Baumüller, specialist in elektrische aandrijf- en besturingstechniek, kondigt een samenwerking aan met Sesto Robotics in Singapore.


     

Sesto is fabrikant van AMR-systemen, flexibele transportoplossingen voor verschillende toepassingsgebieden, zoals intralogistiek, aan- en afvoer voor onderdelen naar machine, testen en diagnostiek, de farmacie en gezondheidszorg. De AMR's kunnen worden uitgerust met belastingen tot 300 kg. Ze verhogen de productiviteit in productie en logistiek door verkorte looppaden, snellere transporttijden en flexibiliteit in het gebruik van materialen en gereedschappen.

Configuraties

Als systeemleverancier brengt Baumüller zijn kennis in bij een integratie in bestaande omgevingen en het beschikbare automatiseringsconcept. Ook implementeert het bedrijf de beste configuraties. De AMR's zijn beschikbaar met cobots van verschillende fabrikanten, met UV- en ozondesinfectieapparatuur, schaarheftafels, intelligente stellingsystemen en andere individueel implementeerbare ladingen.

De AMR's zijn geschikt voor gebruik in cleanrooms tot klasse 100. De oplaadbare batterij heeft een levensduur van 10 uur. Als het laadniveau van de batterij onder een configureerbaar niveau valt, rijdt de AMR automatisch naar de laadstation en heeft maximaal 3 uur nodig om volledig op te laden. Onderstaande video geeft een beeld van de mogelijkheden van de robot.

In de toekomst zullen de AMR's een groot aandeel taken overnemen en vormen ze een belangrijk onderdeel van de connected, geautomatiseerde en intelligente industrie. De AMR's zorgen voor flexibiliteit en flexibiliteit bij het ontwerpen van processen die voorheen niet beschikbaar waren in de automatiseringsmarkt.

Baumüller versterkt met de samenwerking zijn systeem- en oplossingsactiviteiten via Baumüller Anlagen-Systemtechnik uit met autonome mobiele robots (AMR's) voor de flexibele productie van de toekomst. Het bedrijf verkoopt de zelfrijdende, autonoom navigerende voertuigen in heel Europa. De onderneming heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg en Benelux-vestiging in Breda.

Foto: Baumüller