Robothond flexibeler door Spot Release 3.0

Tue Nov 28 2023

11 28

Robothond flexibeler door Spot Release 3.0

15/09/2021

Door Ad Spijkers

Nieuwe release voegt functionaliteit toe aan robothond van Boston Dynamics.


     

Kunstmatige intelligentie verandert de manier waarop bedrijven werken. AI bevordert toepassingen van het beheer van activa tot het volgen van bouwplaatsen en alles daartussenin. AI-systemen zijn afhankelijk van gegevens, maar betrouwbare, herhaalbare gegevens zijn moeilijk te verzamelen op drukke, afgelegen of gevaarlijke werkplekken.

Spot lost dit probleem op door op locatie data te verzamelen waar en wanneer dat nodig is. De robothond verlost operators van saaie data-acquisitie en bedrijven kunnen hun digitale transformaties versnellen.

Nieuwe release

Om de robot op hun sites te operationaliseren, hebben de ontwikkelaars van Boston Dynamics nauw samengewerkt met Spot-gebruikers in industrieën met veel bedrijfsmiddelen. Met Spot Release 3.0 is flexibele autonomie en repeteerbare gegevensregistratie toegevoegd, waardoor Spot de oplossing voor data-acquisitie is voor veiliger en efficiënter inspectierondes.

Elke stap bij het opzetten van geautomatiseerde inspecties is gestroomlijnd voor effectieve data-acquisitie en -verwerking. Spot verzamelt foto's, warmtebeelden, puntenwolken en andere kritieke gegevens en verwerkt de data met computer vision modellen tot waardevolle signalen. Een edge computer stuurt die signalen naar bestaande systemen, zodat alle data gemakkelijk op één plaats te bewaren voor analyse.

Flexibele autonomie

Het Autowalk-systeem van Spot heeft duizenden kilometers afgelegd in fabrieken en op bouwplaatsen over de hele wereld. Release 3.0 voegt hier nieuwe mogelijkheden aan toe. Gebruikers kunnen hun hele locatie in kaart brengen door paden uit te breiden en nieuwe inspectieacties toe te voegen aan bestaande missies gedurende meerdere opnamesessies.

Ze besparen tijd door te selecteren welke inspectieacties ze door Spot willen laten uitvoeren, langs de kortste weg om data te verzamelen. Spot zal zijn route rond geblokkeerde paden opnieuw plannen. De robothond kan de locatie buiten kantooruren met eenvoudige planningstools en zonder toezicht inspecteren.

Release 3.0 maakt het vastleggen van gegevens betrouwbaarder en gemakkelijker te verwerken. Gebruikers kunnen computer vision modellen verbinden met Spot, waardoor ze waardevolle context toevoegen aan op afstand aangestuurde operaties. Ook zit de software onbewerkte data om in bruikbare signalen voor de edge computer.

Gebruikers kunnen elke keer hetzelfde beeld laten vastleggen vanuit dezelfde hoek met op de locatie gebaseerde camera-uitlijning voor de Spot CAM+ pan-tilt-zoom camera. De gebruiker kan TensorFlow of een model uit de API-bibliotheek gebruiken om inspectietaken uit te voeren, zoals het uitlezen van meters, thermische analyse of akoestische anomaliedetectie.

Verticale integratie

Met de nieuwe release kunnen data automatisch worden doorgestuurd naar bestaande systemen. Spot is te verbinden met AWS, Azure, IBM Maximo en andere cloudsystemen. Operators kunnen een op het web gebaseerde app gebruiken voor bediening op afstand om hun volledige dynamische detectievloot te beheren, missies te plannen en ter plaatse verzamelde data te bekijken.

Release 3.0 bevat tientallen andere functies die zijn ontworpen om uw team te helpen Spot operationeel te maken en dynamische detectie op uw site mogelijk te maken.

Foto: Boston Dynamics