Kärcher introduceert robotschrobzuiger

Wed Apr 24 2024

04 24

Kärcher introduceert robotschrobzuiger

12/04/2022

Door Ad Spijkers

Kärcher, vooral bekend door zijn hogedrukspuiten, heeft de productlijn autonome voertuigen uitgebreid met een robotschrobzuigmachine.


     

Met de nieuwe Kira B100R autonome schrobzuigmachine en de KiraCV 60/1 autonome stofzuiger die eind vorig jaar werd geïntroduceerd, zijn voor de klanten van Kärcher nu robotoplossingen beschikbaar voor het reinigen van zowel harde als zachte vloeroppervlakken. De intelligente machines helpen bedrijven hun schoonmaakpersoneel efficiënter in te zetten, de operationele kosten te verlagen en tegelijkertijd arbeidstekorten op te lossen.

Robotschrobzuigmachine

De nu geïntroduceerde Kira B100R wordt aangestuurd door het BrainOS softwareplatform van Brain Corporation voor het aansturen van autonome mobiele robots (AMR's) die in binnenruimten werken. Kira is een acroniem voor Kärcher Intelligent Robotic Applications. De machine handelt de vervelende taak van het reinigen van vloeren helemaal alleen af. Hierdoor kunnen medewerkers zich concentreren op taken met een hogere waarde, wat een rendement op de investering oplevert voor klanten.

De machine navigeert veilig om mensen en obstakels heen via geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) en een robuust sensorsysteem. Dankzij de intuïtieve interface kunnen werknemers met elke technische vaardigheid eenvoudig schoonmaakroutes aanleren en uitvoeren. Extra functies zijn onder meer een doseersysteem voor chemicaliën en indicatielampjes.

Management tools

In aanvulling daarop bieden fleet management tools operators en managers inzicht in prestatiestatistieken, zodat robotactiviteiten kunnen worden gevolgd, geverifieerd en verbeterd. Door een continue innovatiecyclus rond de data-inzichten die door Brain Corp worden geleverd, moet de ervaring met het gebruik van de autonome mobiele robot in de loop van de tijd nog beter worden.

Door de software van het Amerikaanse bedrijf te combineren met zijn beproefde apparatuur bouwt Kärcher een portfolio van robotoplossingen op waarmee klanten productiever kunnen worden tijdens hun reinigingsactiviteiten. Ook Brain Corporation is blij dat Kärcher zijn eerste door BrainOS aangestuurde AMR-schrobber op de markt brengt. De Amerikaanse AI-specialist wil de van origine Duitse reinigingsspecialist en diens klanten in verschillende sectoren ondersteunen bij het leveren van automatiseringsoplossingen met intelligente tools.

Kärcher heeft zijn Nederlandse kantoor in Made (NB), Brain Corporation is gevestigd in San Diego (Californië) en heeft zijn Europese vestiging in Amsterdam.

Foto: Kärcher