GMV en Anybotics samen in inspecties

Thu Jul 25 2024

07 25

GMV en Anybotics samen in inspecties

16/11/2023

Door Ad Spijkers

De bedrijven willen industriële inspecties met behulp van robotica naar een hoger plan brengen.


     

GMV in Warschau is voortgekomen uit een in 1984 opgericht bedrijf dat zich richtte op ruimevaarttechnologie. Inmiddels is het bedrijf, mede door overnames, actief in veel meer sectoren en telt het twaalf vestigingen wereldwijd die worden bemand door meer dan 3000 werknemers. Anybotics is een spin-off van ETH Zürich en gevestigd in diezelfde stad. Het bedrijf is ontwikkelaar van vierbenige inspectierobots voor industriële toepassingen, die bekend zijn onder de naam Anymal.

Partnership

De bedrijven zijn een partnerschap aangegaan om innovatie te stimuleren en de efficiëntie bij geautomatiseerde industriële inspecties te verbeteren. De strategische samenwerking heeft tot doel de manier waarop bedrijven hun inspectieactiviteiten beheren te verbeteren. Hierdoor wordt de effectiviteit verbeterd en het gebruik van hulpbronnen in industriële omgevingen geoptimaliseerd.

Autonome robotica is een oplossing om routinematige en complexe inspecties efficiënter uit te voeren. De alliantie tussen GMV en Anybotics is een stap in de richting van de wijdverbreide acceptatie van roboticatechnologie. Door de op de cloud gebaseerde autonome robotbewegingsoplossing uPathWay van GMV te integreren met Anymal wordt de inzet van buitennavigatiesystemen en real-time vlootoptimalisatie haalbaar.

Verfijning en innovatie

Anybotics is gespecialiseerd in het creëren van veelzijdige autonome robots die door complexe industriële omgevingen kunnen navigeren om nauwkeurige inspecties uit te voeren. De robuustheid en het aanpassingsvermogen van Anymal, gekoppeld aan het vermogen om onder uitdagende omstandigheden te opereren, maken het een geschikte robot voor industriële toepassingen.

GMV brengt heeft uitgebreide expertise in controle- en automatiseringssystemen en vaardigheid in het integreren van geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie en cyberbeveiliging. De uPathWay-oplossing, geïntegreerd in viervoetige robots, combineert nauwkeurige locatienauwkeurigheid via het Global Navigation Satellite System (GNSS) met dynamische route-efficiëntie.

De inzet van inspectierobots in de industrie brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder optimalisatie van processen en middelen. Real-time data-acquisitie en geavanceerde analyses maken geïnformeerde besluitvorming mogelijk, waardoor voorspellend onderhoud, kostenreductie en een langere levensduur van bedrijfsmiddelen worden vergemakkelijkt. De inspectierobots kunnen autonoom door afgelegen of gevaarlijke gebieden navigeren, waardoor de noodzaak van menselijke aanwezigheid wordt geëlimineerd en de ecologische voetafdruk aanzienlijk wordt verkleind.

Ambities

GMV stelt zich ten doel state-of-the-art autonome robotica-oplossingen te leveren die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het bedrijf biedt zelfs Atex-gecertificeerde oplossingen, waardoor gebruik in potentieel explosieve atmosferen mogelijk is. Het bedrijf ziet de samenwerking met Anybotics als een mijlpaal in de industriële automatisering en bevestiging van zijn inspanningen om van innovatie op dit gebied te stimuleren.

Omgekeerd past de integratie van Anymal met uPathWay naadloos in de strategische visie van Anybotics voor AI-gestuurde autonome mobiliteit. Door de integratie kan Anymal op efficiënte wijze in meerdere sectoren ingewikkelde inspectietaken buitenshuis uit voeren door gebruik te maken van de kracht van een cloud-platform.

Ze bedrijven zegen een hoge mate van beschikbaarheid, betrouwbaarheid en efficiëntie in het proces e garanderen.

Foto: Anybotics