Fontys wint Actemium Automation Award

Sun Mar 03 2024

03 03

Fontys wint Actemium Automation Award

24/11/2023

Door Ad Spijkers

Afgelopen woensdag vond de Automation Award challenge in het Industrial Technology Center van Actemium in Veghel plaats.


     

De Actemium Automation Award is een eendaagse wedstrijd voor HBO-studenten. Teams van vier studenten worden uitgedaagd om complexe industriële automatiseringsopdrachten uit te voeren. Het unieke van deze wedstrijd is, dat leveranciers uit de industrie de uitdagingen ontwikkelen en de teams begeleiden in hun oplossingen. Tijdens de dertiende editie van de deze automatiseringswedstrijd voor HBO-studenten werd het studententeam van Fontys Hogeschool Eindhoven met de studierichting Mechatronica uitgeroepen tot winnaar.

Automation Award

"Het was heel leuk om met innovatieve technieken te werken. Ook challenges die niet bij onze studierichting passen, maken het extra interessant. Het bleek verrassend divers en heel leuk te zijn. Ik zou willen dat er meer van dit soort wedstrijden zijn", aldus een van de deelnemende studenten. (Welnu, bedrijfsleven, u weet wat u te doen staat).

De studententeams kregen een half uur de tijd om de uitdagende opdrachten tot een goed einde te brengen. Een onafhankelijke jury bestaande uit professionals van bedrijven in de industrie, allen klanten van Actemium, beoordeelde de teams op hun aanpak, timemanagement, kennis, creativiteit, zelfstandigheid en concreet resultaat.

Juryvoorzitter Jos Wubben, pensionado van Mars, vertelt: "Er was veel diversiteit in de aanpak van de studententeams, wat de wedstrijd interessant maakte. Het toont de creativiteit en flexibiliteit van de deelnemende studenten." Eén van de teambegeleiders (docent) vertelt: "Door deelname van ons team willen we de studenten extra uitdaging geven, zodat ze praktisch aan de slag kunnen gaan en ervaring opdoen kennis maken met het werkveld."

Winnaars

De winnaar van de Actemium Automation Award 2023 werd Team Ctrl Fr3@ks van Fontys Hogeschool Eindhoven (foto). Behalve de eer kreeg het team ook een geldbedrag van € 2000 als beloning voor de prestaties. De tweede plaats ging naar Mechanische Meesters van Hogeschool Utrecht, terwijl Yeah! van Avans ‘s-Hertogenbosch de derde plaats behaalde.

Foto: Actemium