Nieuwe generatie Enway veegrobots

Wed Apr 24 2024

04 24

Nieuwe generatie Enway veegrobots

29/12/2021

Door Ad Spijkers

De tweede generatie van de autonome veegmachine is de eerste van een nieuwe serie.


     

Het in Berlijn gevestigde Enway ontwikkelt, bouwt en verkoopt veegmachines voor zowel industrie en magazijnen als de openbare weg. Recentelijk heeft de onderneming een nieuwe autonome veegmachine voor industriële reiniging geïntroduceerd, B2 genaamd.

De nieuwe veegrobot biedt verschillende nieuwe functies en voordelen ten opzichte van voorganger B1. Het front en de koplampen vallen het meest op. Bij de volledig autonome industriële veegmachine is echter meer veranderd dan de naam en het uiterlijk.

Efficiency

Met behulp van de autonome veegmachine kunnen werkprocessen worden geautomatiseerd en efficiënter worden gemaakt. Vooral bedrijven met grote werkgebieden profiteren van het gebruik ervan. De robots voeren zelfstandig tijdrovend en fysiek zwaar werk uit. Activiteiten zoals vloeren vegen hoeven alleen door het schoonmaakpersoneel te worden gecontroleerd. In de tussentijd kunnen medewerkers zich concentreren op gebieden die niet door een robot kunnen worden schoongemaakt.

Behalve het ontlasten van het schoonmaakpersoneel kunnen ook personeelstekorten worden opgevangen. Bovendien leveren reinigingsrobots altijd reinigingsresultaten met een constant hoge kwaliteit. De volledig elektrisch aangedreven veegmachine werkt in dezelfde ruimte als mensen, vrachtwagens, wielladers en andere voertuigen. De veegmachine werkt ook 's nachts en bij ongunstige lichtomstandigheden.

Meer functionaliteit

Net als veel andere robotvoertuigen kan de Enway B2 autonoom opladen. Wanneer de batterij van de robot leeg is, rijdt het voertuig automatisch naar het laadstation. De veegrobot B2 is voorzien van een inductieve hoogfrequente oplader die draadloos energie krijgt toegevoerd. Dit verhoogt de beschikbaarheid van voertuigen en bespaart middelen; meerdere autonome veegmachines kunnen één laadstation gebruiken.

Het voertuig kan per uur 5960 m2 aan en rijdt zes uur op een batterijlading. Behalve vegen kan de robot ook stofzuigen.

Apps

Een operator-app en manager-app bieden met toegang tot alle data van het voertuig. Met twee gebruikersinterfaces zorgt Enway ervoor dat alle verantwoordelijke medewerkers de veegrobot eenvoudig kunnen bedienen. Via de Operator app worden de reinigingsroute en de robot geselecteerd en in- en uitgeschakeld. Alle verzamelde gegevens zijn in te zien in de Manager App om de schoonmaakwerkzaamheden te controleren, evalueren en optimaliseren.

Daarnaast houdt een remote control center alle bewegingen van de robots live in de gaten om soepele processen te garanderen. Hierdoor kunnen de robots schoonmaken zonder capaciteit op de werkvloer in te nemen.

Enway is begonnen met het opbouwen van een Europees netwerk van distributeurs.

Foto: Enway