Generatiewisseling bij Valk Welding Groep

Fri Dec 02 2022

12 02

Generatiewisseling bij Valk Welding Groep

27/09/2022

Door Ad Spijkers

De leverancier van lasrobotsystemen en lastoevoegmaterialen is nu volledig eigendom van de derde generatie.


     

Bij de groep is de eigendomsoverdracht aan de derde generatie van de familie Valk begin september voltooid. De overdracht van 49% heeft al in 2018 plaatsgevonden. De onderneming met hoofdzetel in Alblasserdam ontwikkelt, bouwt en integreert lasrobotsystemen voor Europese industriƫle bedrijven. Daarmee levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan de automatisering van de lasproductie bij zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote concerns.

Valk Welding is sinds de oprichting in 1961 uitgegroeid tot een onderneming met tien dochtervennootschappen in Europa, circa 200 medewerkers en een jaaromzet van circa 75 miljoen Euro. Remco Valk, de huidige CEO (links op de foto), heeft in de afgelopen jaren de dagelijkse leiding geleidelijk overgedragen aan het huidige management team en zal zijdelings en als adviseur nog betrokken blijven bij de groep.

De onderneming behoort tot de pioniers op het gebied van lasrobotisering. Sinds het Nederlandse familiebedrijf in 2004 de stap naar internationalisering van zijn activiteiten zette, heeft het bedrijf een prominente positie verworven in de Midden- en Noord-Europese markt. Men verwacht het met de lokaal opererende vennootschappen in alle landen een verdere groei te kunnen realiseren.

Foto: Valk Welding