Nieuwe Scara-robots voor snelle montage

Sat Oct 23 2021

10 23

Nieuwe Scara-robots voor snelle montage

24/09/2021

Door Ad Spijkers

Volgens ABB is de IRB 920T de snelste, lichtste en nauwkeurigste robot in zijn klasse.


     

ABB breidt zijn assortiment Scara-robots uit met de lancering van de IRB 920T. De nieuwe robot is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de elektronica-industrie voor snelle productie in steeds complexere productieprocessen. De nieuweling biedt hoge niveaus van snelheid, nauwkeurigheid en herhaalbaarheid voor assemblage-, pick- en handlingtaken.

Snel en compact

Volgens ABB is de IRB 920T met een cyclustijd van 0,29 s sneller dan andere Scara-robots in zijn klasse. Ook is hij tot 14% sneller dan de huidige IRB 910SC Scara-robot van het merk, waardoor meer producten per uur kunnen worden geproduceerd. De nieuwe robot heeft een maximaal laadvermogen van 6 kg en verkrijgbaar in verschillende varianten en een bereik van 450, 550 en 650 mm.

De robot wordt gekenmerkt door een lage massa en ruimtebesparende ontwerp. Met een gewicht van slechts 24 kg is de IRB 920T 10% lichter dan andere Scara-robots in zijn klasse. Hierdoor zijn geen extra materialen nodig om de robot te ondersteunen. Omdat alle kabels intern zijn geleid om kabelinterferentie te verwijderen, biedt het ook een compacte footprint, waardoor de beschikbare productieruimte kan worden geoptimaliseerd.

Gebruik

De IRB 920T kan het in de hele productielijn worden geïnstalleerd om een verscheidenheid aan items te verwerken, van afzonderlijke componenten tot geassembleerde producten. De sleutel tot de prestaties van de IRB 920T is de herhaalbaarheid. De IRB 920T biedt consistentie en kan snel werken zonder het risico op fouten. Hierdoor wordt het mogelijk om de hoogste niveaus van productiekwaliteit te bereiken met minimale of geen verspilling.

De noodzaak voor bedrijven om snel te reageren op veranderende consumenteneisen, maakt Scara-robots een populaire keuze voor productielijnen waar snelle en nauwkeurige prestaties essentieel zijn om maximale productkwaliteit te garanderen. Samen met de ABB OmniCore controller maakt de IRB 920T deel uit van een nieuwe generatie robotoplossingen die fabrikanten helpen om de veranderende markteisen een stap voor te blijven.

Foto: ABB Robotics