GXO zet humanoids van Agility Robotics in

Thu Jul 25 2024

07 25

GXO zet humanoids van Agility Robotics in

09/07/2024

Door Ad Spijkers

De 'Robots as a Service' (RaaS) overeenkomst integreert humanoïde-robots met andere cobots in een distributiecentrum van modehuis Spanx.


     

GXO Logistics en Agility Robotics hebben een meerjarige overeenkomst getekend om de humanoïde robot Digit te gaan inzetten in de logistieke activiteiten van GXO. GXO Logistics is een wereldwijd actieve aanbieder van contractlogistiek, met hoofdkantoor in Greenwich, aan de noordwestrand van New York City. Agility Robotics in Corvallis (Oregon) is producent van de tweevoetige Mobile Manipulation Robot (MMR) Digit. De overeenkomst volgt op een 'proof of concept' pilotproject dat eind vorig jaar is ingezet. Volgens Agility is het zowel de eerste formele commerciële inzet van humanoïde robots in de sector als de eerste Robots-as-a-Service implementatie van humanoïde robots.

Humanoïd in het magazijn

Als onderdeel van de RaaS-overeenkomst zet GXO Logistics de Digit robots en Agility Arc in. Dit laatste is het cloud-automatiseringsplatform van Agility voor de inzet en het beheer van Digit-vloten. De multifunctionele op een mens lijkende robot is gemaakt voor logistiek werk. Hij is ontworpen om veilig in menselijke ruimtes te werken en medewerkers te helpen bij een verscheidenheid aan repetitieve taken. Agility Arc is ontworpen om de levenscyclus van de implementatie te vereenvoudigen, van het in kaart brengen van de faciliteiten en het definiëren van de workflow tot het operationeel beheer en het oplossen van problemen.

In de het distributiecentrum van Spanx in Flowery Branch (70 km noordoost van Atlanta) integreren de oplossingen van Agility met het bestaande automatiseringssysteem, waaronder AMR's. Voortbouwend op de proef van vorig jaar helpen Digit-robots met repetitieve taken, zoals het verplaatsen van bakken van cobots en het plaatsen ervan op transportbanden, georkestreerd door Agility Arc. Onder de RaaS-overeenkomst zullen de bedrijven doorgaan met het verkennen van aanvullende gebruiksscenario's en het opschalen van het Digit-gebruik om tijdens de implementatie aan de vraag te voldoen.

Agility Robotics verwacht dat er de komende jaren veel primeurs zullen zijn op de markt voor humanoïde robots. Volgens het bedrijf is de Digit de eerste case waarbij humanoïde robots daadwerkelijk worden ingezet bij een klant. Daar kan hij inkomsten genereren en problemen in de echte wereld oplossen. Ik ben geen logisticus, maar ik vraag me toch af of het werk dat de humanoid in onderstaande video doet, niet handiger kan worden opgelost.

Foto: Agility Robotics