ABB breidt aanbod onderwijsrobots uit

Thu May 02 2024

05 02

ABB breidt aanbod onderwijsrobots uit

19/09/2023

Door Ad Spijkers

De IRB 1090 industriële robot is ontworpen om studenten bij te scholen en kansen te geven op de arbeidsmarkt.


     

ABB Robotics breidt zijn onderwijsaanbod uit met de lancering van de IRB 1090. De nieuwe industriële onderwijsrobot is ontworpen om studenten bij te scholen en hen een meer kansen te geven op de arbeidsmarkt. De nieuwe robot is onderdeel van het bredere onderwijsaanbod van ABB, dat behalve industriële robots ook onderwijspakketten, controllers van de volgende generatie en programmeer- en simulatiesoftware omvat.

Industriële robot

De IRB 1090 van ABB biedt een bereik van 580 mm en een laadvermogen van 3,5 kg. De robot heeft een 10% kleinere voetafdruk en een gewichtsvermindering van 20% vergeleken met zijn voorganger. Hierdoor is hij eenvoudig te verplaatsen, installeren en in een faciliteit te plaatsen. De onderwijsrobot in combinatie met de OmniCore E10 controller van ABB biedt steeds meer functionaliteiten waarmee studenten hun vaardigheden kunnen aanscherpen op het gebied van de nieuwste robotontwikkelingen. Hiertoe behoren motion control, TrueMove, QuickMove, Externally Guided Motion en energiebesparende oplossingen voor terugvoeding naar het elektriciteitsnet.

Studenten die de robot en controller gebruiken, leren hoe robotica in verschillende sectoren en toepassingen kan worden ingezet. Onderwijsinstellingen, robotwederverkopers en systeemintegrators kunnen een verscheidenheid aan toepassingscellen ontwerpen en aanpassen, zoals assemblage, materiaalbehandeling, booglassen en doseren. Daarbij kunnen verschillende accessoires worden gebruikt zoals visioncamera's, grijpers, sokkels en karren om aan specifieke vereisten te voldoen.

Aanbod voor onderwijs

Als onderdeel van het aanbod  van ABB om robots voor iedereen beschikbaar te maken, zijn bij de aankoop van de IRB 1090-robot. honderd gratis RobotStudio premium-licenties inbegrepen RobotStudio is een virtuele tool die leerlingen kunnen gebruiken om de grondbeginselen van robotprogrammering te leren, zelfs voordat ze een fysieke robot kopen.

Het bedrijf werkt in meer dan veertig landen samen met onderwijsinstellingen om studenten te helpen de grondbeginselen van robotprogrammering te leren. De onderneming geeft elk jaar les aan meer dan 30.000 studenten van scholen, hogescholen en universiteiten over de hele wereld.

Foto: ABB