Fabrikant van Pepper in andere handen

Thu Apr 25 2024

04 25

Fabrikant van Pepper in andere handen

20/04/2022

Door Ad Spijkers

De United Robotics Group in Bochum neemt SoftBank Robotics Europe in Parijs over van SoftBank Robotics Group Corp. in Tokyo.


     

Laatstgenoemde krijgt een minderheidsbelang in de United Robotics Group (URG) en de twee bedrijven zullen blijven samenwerken in de wereldwijde marketing van verschillende robots. Door de overname wordt URG een van de toonaangevende serviceroboticabedrijven in Europa.

Met deze acquisitie volgt URG haar strategie om door autonome groei en acquisities een leidende positie in de roboticamarkt te verwerven. De kennis en ervaring van de medewerkers van Softbank Robotics Europe vormen een goede aanvulling op het brede productaanbod van URG. De gebundelde krachten zullen vooral onderzoek en ontwikkeling versnellen en zo de innovatiekracht van het bedrijf verder versterken.

Pepper

SoftBank Robotics Europe is de ontwikkelaar en fabrikant van de bekende Pepper (foto) en Nao robots. URG is sinds oktober 2021 de hoofddistributeur op de Europese markt en verantwoordelijk voor verkoop, service en onderhoud van beide robots. Andere bedrijven binnen United Robotics Group, zoals Humanizing Technologies en Entrance Robotics, zijn al sinds 2017 partners van Softbank Robotics Europe. De bedrijven zullen een partnerschap aangaan om verschillende robots, waaronder Pepper, verder te ontwikkelen en te distribueren en diensten te leveren aan klanten over de hele wereld.

Het bedrijf in Parijs zal terugkeren naar zijn vroegere naam Aldebaran, een pionier op het gebied van interactierobotica en de academische markt. Het bedrijf telt meer dan 180 roboticaspecialisten. De toekomstige Aldebaran met zijn reputatie in de markt zal URG helpen om zijn potentieel in het combineren van interactierobotica met zijn kennis in collaboratieve industriële robotica verder uit te breiden.

Strategische samenwerking

De SoftBank Robotics Group in Japan wil zijn strategische partnerschappen met verschillende toonaangevende bedrijven op het gebied van robotica over de hele wereld versterken. Het ziet in de samenwerking met URG een goede basis om Pepper en een verscheidenheid aan andere robots te ontwikkelen en op de markt te brengen. Voor SoftBank Robotics Europe biedt de samenwerking met de United Robotics Group meer armslag in sales, services en softwareontwikkeling.

Laatstgenoemde is een investeringsentiteit van de RAG-Stiftung, die zich voornamelijk richt op door technologie gedreven engineeringbedrijven. Het bedrijf in Bochum verenigt jonge serviceroboticabedrijven in een ecosysteem. Het bundelt hardware- en software-expertise onder één dak, ontwikkelt met haar partners en klanten op maat gemaakte servicerobotica-oplossingen om uitdagingen in de medische, zorg-, horeca- en onderwijssector aan te gaan en biedt Robot as a Service.

Foto: Softbank Robotics Europe