Nieuwe generatie Scythe robotmaaiers

Wed Jun 12 2024

06 12

Nieuwe generatie Scythe robotmaaiers

23/05/2024

Door Ad Spijkers

Updates aan de autonome maaier voor professioneel gebruik zorgen voor optimale prestaties en betrouwbaarheid.


     

Scythe Robotics, gevestigd vlakbij Boulder in Colorado, ontwikkelt autonome voertuigen voor de landschapsindustrie. Het bedrijf heeft de nieuwste generatie van zijn M.52 elektrische autonome commerciële maaier aangekondigd. Upgrades zijn onder meer een toename van de batterijcapaciteit met 25% en een opnieuw ontworpen bedieningspaneel. In de praktijk geteste duurzaamheid zorgt voor betere prestaties en productiviteit voor bedrijven en gemeenten.

Verbeteringen

De verbeterde batterijtechnologie in deze generatie M.52 zorgt ervoor dat medewerkers een volledige dag nauwkeurig kunnen maaien op een breed scala aan openbare en particuliere terreinen. De accu's hebben tests doorstaan bij extreme temperaturen en omstandigheden die verder gaan dan wat de M.52 zal ervaren bij normaal maaiwerk. Bijkomende verbeteringen hebben ook de oplaadtijd gehalveerd en de weg geëffend voor de toekomstige integratie van de Noord-Amerikaanse oplaadstandaard.

Het nieuwe bedieningspaneel verbetert en breidt de functionaliteit van de maaier uit met ergonomische bedieningselementen in barstijl. Een groot aanraakscherm geeft live statusupdates weer en biedt een intuïtieve interface voor het creëren van maaizones en het aanpassen van de maaierinstellingen. De bijbehorende mobiele Scythe-app voorziet gebruikers van verbeterde tools voor verhoogde productiviteit en intelligentie op veldniveau. Hierdoor kunnen het maaizonebeheer en aanpassingen op afstand worden aangepast en is efficiënte communicatie met Scythe-veldondersteuning mogelijk.

Bij de ontwikkeling van deze generatie M.52 heeft Scuthe Robotics zich gefocust op het verbeteren van de dingen die het belangrijkst zijn voor onze landschapsklanten: autonome prestaties, betrouwbaarheid en batterijduur. Het bedrijf heeft geen middel onbeproefd gelaten bij de ontwikkeling van deze machine. Het resultaat is een opvallende maaier die speciaal is gebouwd voor uitzonderlijke prestaties in zowel autonome als handmatige bediening. Het is de meest duurzame, productieve maaier van het merk tot nu toe.

Gebruik

Na de recente uitbreiding van de productie verwacht het bedrijf in het seizoen 2024 meer dan honderd maaiers van deze volgende generatie te bouwen, het grootste aanal tot nu toe. De nieuwe M.52 zal eerste worden geleverd in enkele Amerikaanse staten, waarna andere regio's in overweging worden genomen.

De M.52 zal klanten helpen het tekort aan arbeidskrachten aan te pakken en tegelijkertijd hun operationele efficiëntie en servicekwaliteit verbeteren. Ze kunnen ook op een andere manier naar percelen met een groot maaioppervlak kijken, waardoor nieuwe groeimogelijkheden ontstaan.

Foto: Scythe Robotics