Nieuwe robots voor productie EV-batterijen

Fri Apr 19 2024

04 19

Nieuwe robots voor productie EV-batterijen

11/03/2022

Door Ad Spijkers

Nieuwe ABB-robots ondersteunen fabrikanten van elektrische voertuigen (EV's) met extra snelheid en flexibiliteit voor material handling.


     

ABB voegt twee nieuwe robotfamilies toe aan zijn portfolio grote robots voor complexe productietoepassingen. De IRB 5710 en 5720 robots bieden hogere snelheid, nauwkeurigheid, flexibiliteit en een robuuster ontwerp inclusief geïntegreerde procesbekabeling. Ze leveren verhoogde productiviteit en verbeterde prestaties met een hogere beschikbaarheid voor toepassingen zoals de fabricage van elektrische voertuigen (EV). Daarnaast voorziet ABB toepassing in gieterijen, smeden, rubber-, kunststof- en metaalbe- en -verwerking.

Grote robots

De IRB 5710 en IRB 5720 zijn verkrijgbaar in acht varianten en zijn leverbaar bieden een keuze aan opties voor laadvermogens van 70 kg tot 180 kg en een bereik van 2.30 m tot 3 m. Samen zijn de twee robotfamilies geschikt voor een breed scala aan productietaken, waaronder materiaalbehandeling en machineonderhoud en –assemblage.

Ook zijn ze inzetbaar voor specifieke bewerkingen in de productie van elektrische voertuigen, zoals het verzamelen en plaatsen van batterijmodules, nauwkeurige assemblage en het hanteren van onderdelen. De voordelen die de robots bieden, maken ze ook geschikt voor gebruik in toepassingen voor het gieten van kunststof, metaalgieten, reinigen en spuiten.

De nieuwe robots versnellen de expansie van ABB naar de snelgroeiende EV-markt en voldoen aan de vraag van de klant naar robuuste eenheden met de snelheid, nauwkeurigheid en behendigheid om complexe EV-batterijassemblagetaken uit te voeren.

Flexibiliteit gevraagd

De overstap van voertuigen met een verbrandingsmotor naar elektrische voertuigen zorgt voor een grotere vraag naar snelle, aanpasbare productielijnen. EV-ontwerpen kunnen vaak complex zijn en componenten zoals batterijen en halfgeleidermodules kunnen zwaar of kwetsbaar zijn. Deze eisen vragen om oplossingen die maximale precisie en herhaalbaarheid kunnen bieden om fouten in de productie te voorkomen.

Beide robotfamilies worden aangestuurd door ABB's OmniCore V250XT controller. Samen met TrueMove en QuickMove motion control technologie van het huis kunnen de robots hoge snelheid bieden, waardoor de productiecapaciteit wordt verbeterd met kortere productietijden. Volgens de fabrikant zijn de IRB 5710 en IRB 5720 nauwkeuriger dan andere robots in hun klasse.

Bescherming

Bescherming tegen beschadiging en kabelslijtage wordt geboden door het LeanID Integrated DressPack. Hiermee kunnen proceskabels in de bovenarm van de robot en langs de pols worden geleid in plaats van erbuiten. Dit elimineert slingerende kabels, beschermt tegen hitte en botsingen, vermindert mogelijk de uitvaltijd en onderhoudskosten en verlengt de levensduur van de robots. LeanID maakt het ook gemakkelijker om te programmeren en te simuleren met voorspelbare kabelbewegingen in ABB's RobotStudio® offline programmeersoftware.

Beide robotseries hebben meerdere montageopties voor maximale flexibiliteit in het productieontwerp. In 2023 komen er meer procestoepassingen zoals lassen, snijden en doseren.

Foto: ABB