Hybride cobot met spierballen

Thu Mar 28 2024

03 28

Hybride cobot met spierballen

05/07/2022

Door Ad Spijkers

De nieuwste cobot van Yaskawa kan tot 30 kg tillen en kan ook als industriële robots worden gebruikt.


     

De cobot/robot heeft een reikwijdte van 1.700 mm en haalt snelheden tot 2 m/s. De HC30PL is voorzien van de YRC robotbesturing zoals alle andere cobots en robots uit het gamma van Yaskawa, wat meer dan 100 verschillende modellen telt. De nieuweling kan als cobot en als industriële robot worden gebruikt.

Dankzij het gebruik van food-grade smeermiddelen, druipwaterdichte coating en de IP67 beschermingsgraad (stof/vloeistofdicht) kan de HC30PL worden gebruikt in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie. Door de interne mediadoorvoer kan de doorvoer van perslucht en elektra naar de robotgrijper volledig 'cleanline' en storingsvrij worden gerealiseerd. In cobotmodus kan de HC30PL gebruikt worden zonder omheining, waardoor hij een kleine ruimte nodig heeft waarin hij kan werken.

Eerste stappen

Met de Direct Teach knoppen kan de cobot via handbesturing worden geprogrammeerd. Door de gebruiksvriendelijke Smart Pendant, met onder ander de Smart Pattern functie voor het snel genereren van palletiseerprogamma’s, is de cobot geschikt voor gebruikers die de eerste stappen zetten op het gebied van productie automatisering.

De HC30PL is een veelzijdige hybride cobot die interessante mogelijkheden biedt voor verschillende toepassingen, zoals bijvoorbeeld palletiseren of het beladen en ontladen van bewerkingsmachines.

Foto: Yaskawa