Topmodule voor lasten tot 1500 kg

Sat Nov 27 2021

11 27

Topmodule voor lasten tot 1500 kg

12/10/2021

Door Ad Spijkers

Zware ladingen zijn gemakkelijker te transporteren met een nieuwe module van RoEq voor MiR AMR's.


     

RoEq Robotic Equipment in Vissenbjerg (DK) heeft met zijn TMS-C1500 een topmodule ontworpen om zware lasten te vervoeren met de grootste robots van Mobile industrial Robots (MiR) uit het nabij gelegen Odense. Om daarbij te helpen, heeft de onderneming de RoEq S-Cart1500W ontwikkeld, een ondersteuningsframe dat meerijdt met de AMR. Met dit stel kunnen gebruikers tot 800 kg vervoeren met de MiR500 en de MiR600. Voor de MiR1000 en MiR1350 maken deze topmodule en wagen zelfs transport tot 1500kg mogelijk.

Met de arbeidstekorten en flinke groei in veel sectoren helpen de nieuwe producten gebruikers om het meeste uit hun investering in autonome mobiele robots te halen. De TMS-C1500 wordt, net als de overige topmodules, geleverd met de RoEq Assist-softwaretool, die volledig compatibel is met de software van MiR, waardoor de integratietijd wordt verkort. De tool helpt bij het bouwen van standaard oplossingen en zorgt ervoor dat gebruikers na korte tijd aan de slag kunnen.

Voor zware lasten

Met behulp van de topmodule kunnen de robots goederen in de vrije ruimte ophalen en wegbrengen. Ze kunnen met dezelfde opstelling goederen van verschillende groottes verwerken op meerdere missies. Tussen ladingen door kan de kar door personeel worden gemanoeuvreerd. Omdat de module tot 1500 kg aankan, kan de gebruiker tijdens elke rit grote hoeveelheden goederen verplaatsen, waardoor de capaciteit van grotere robots wordt vergroot.

Voor nauwkeurig afzetten kan de topmodule worden gebruikt met het DS autonome dockingstation. Met meerdere voertuigen verminderen gebruikers de inactieve tijd van de robot en verhogen ze de efficiency. De oplossingen van RoEq zijn ontworpen om de volledige kracht en het potentieel van AMR's voor bedrijven van elke omvang volledig te benutten. De nieuwste toevoeging is daarop geen uitzondering. De TMS-C1500 geeft een krachtige boost aan het laadvermogen van AMR's.

De topmodule is geschikt voor gebruik in elke productieomgeving waar exploitanten intern zware lasten moet vervoeren, bijvoorbeeld in de auto- of meubelindustrie. Zware of volumineuze producten of onderdelen kunnen eenvoudig worden verplaatst met behulp van grote AMR's. De topmodule is geschikt voor Europese en Amerikaanse pallets. De oplossing is bovendien schaalbaar. Gebruikers kunnen meerdere voertuigen gebruiken die voor verschillende ladingen zijn uitgerust om meerdere taken uit te voeren met één grote MiR-robot.

Foto: RoEq