Basler met Siemens in computer vision

Sun Mar 03 2024

03 03

Basler met Siemens in computer vision

30/11/2023

Door Ad Spijkers

Samenwerking moet leiden tot eenvoudiger integratie van computer vision in het totale automasiseringssysteem.


     

Basler in Ahrensburg (30 km noordoost van Hamburg), leverancier van beeldverwerkingsproducten, heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met Siemens, aanbieder van automatisering in de industriële omgeving. Het strategisch partnerschap moet het voor automatiseringsklanten in alle sectoren gemakkelijker maken om machine vision rechtstreeks in hun automatiseringssystemen te integreren.

Het partnerschap biedt systeemintegratoren, machinebouwers en professionele eindgebruikers die computer vision willen gebruiken eenvoudiger toegang tot innovatieve, geautomatiseerde en eenvoudig te integreren oplossingen. Met deze oplossingen kunnen ze hun productieprocessen stroomlijnen, de efficiëntie verhogen, de kosten verlagen en de transparantie en kwaliteitscontrole verbeteren.

Vision Connector

Het eerste resultaat van de alliantie is Basler Vision Connector. Dit is een krachtige maar gebruiksvriendelijke app waarmee de vision-componenten van Basler eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in het Industrial Edge ecosysteem van Siemens. Als integraal onderdeel van dit ecosysteem wordt de hindernis voor Basler's klanten om computer vision in een bestaand automatiseringssysteem te integreren aanzienlijk verminderd. Behalve de Industrial Edge is ook de Basler Vision Connector geïntegreerd in het Simatic TIA-systeem van Siemens, zodat klanten de oplossing kunnen kiezen die het beste bij hun toepassing past.

De connectiviteit betekent een verbetering in het gebruik van machine vision. Door de kennis van Basler op het gebied van industriële beeldverwerking te combineren met de sterke punten van Siemens op de automatiserings- en digitaliseringsmarkt, kunnen de bedrijven beproefde toepassingsscenario’s en gecoördineerde productportfolio-opties aanbieden. Hierdoor kunnen ze oplossingen ontwikkelen die onze klanten een aanzienlijk kortere time-to-market bieden."

Vervolgstapppen

Om in de toekomst een breder scala aan computer vision-toepassingen te kunnen bestrijken, zal de Pylon SDK software suite van Basler worden aangeboden op automatiseringssystemen van Siemens. Hierdoor kunnen klanten vision-applicaties gemakkelijker integreren in hun geautomatiseerde systemen. Dit geldt voor zowel conventionele beeldverwerkingsfunctionaliteiten als evaluaties op basis van machine learning. Ook onderdeel van de samenwerking is de gezamenlijke klantenondersteuning van de twee bedrijven, die voor klanten beschikbaar zal zijn als gemeenschappelijk aanspreekpunt voor informatie en advies.

Samen integreren de bedrijven industriële beeldverwerking in de automatisering. Dit helpt bij veel taken, bijvoorbeeld moeilijke kwaliteitscontrole of het verminderen van fouten en verspilling in de industriële productie. Ook willen de bedrijven reageren op het tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Ze zijn de overeenkomst als een belangrijke stap richting aanpasbare, duurzame productie en steeds autonomere productieprocessen.

Basler wordt in Nederland vertegenwoordigd door Fortop in Zwartsluis, Siemens heeft zijn Nederlandse hoofdkantoor in Den Haag.

Foto: Basler