Nieuwe president en vice-president IFR

Tue Nov 28 2023

11 28

Nieuwe president en vice-president IFR

28/06/2022

Door Ad Spijkers

Marina Bill (ABB) is gekozen als nieuwe president, Kenji Yamaguchi (Fanuc) als nieuwe vice-president.


     

"Ik ben vereerd om de IFR als president te leiden en onze industrie te dienen. Ik dank de leden van de International Federation of Robotics voor hun vertrouwen en steun", aldus de kersverse president. "Het ongekende tempo van verandering dat we in het wereldwijde bedrijfsleven doormaken, biedt een historische kans om de industrie vorm te geven voor de volgende generatie. Robotica en automatisering creëren flexibele, duurzame en efficiënte oplossingen voor bedrijven van elke omvang die de kosten minimaliseren, veerkracht bevorderen en de samenleving ten goede komen."

Bill en Yamaguchi

Ze bedankte haar voorganger Milton Guerry (rechts op de foto) voor zijn werk. "Milton trad aan bij het begin van de Covid-19 pandemie en diende de industrie met een groot aantal uitdagingen. Hij werkte onvermoeibaar als onze ambassadeur en ik ben er trots op deze missie voort te zetten samen met onze nieuwe vice-president, Kenji Yamaguchi."

Bill staat aan het hoofd van Global Marketing & Sales voor ABB's Robotics-bedrijf, dat ongeveer 11.000 medewerkers telt en actief is op meer dan 100 locaties in 53 landen. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in een aantal management, verkoop- en marketingfuncties op het gebied van automatisering bij ABB. De Zweedse en Zwitserse onderdaan heeft een Master of Science-graad in Industrial Engineering and Management van het Royal Institute of Technology in Stockholm.

Kenji Yamaguchi is sinds april 2019 president en CEO van Fanuc Corporation. Hij voltooide de masteropleiding aan de afdeling Precision Mechanical Engineering, Graduate School of Engineering, de Universiteit van Tokyo in maart 1993.Nadat hij in april dat jaar bij Fanuc kwam, begon hij zijn carrière met onderzoek en ontwikkeling van industriële robots en heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van verschillende succesvolle modellen. Zijn belangrijkste verantwoordelijkheden in het verleden omvatten het leiden van de productie-engineeringafdeling en de productiedivisie, samen met de CNC-bedrijfsdivisie.

Foto: International Federation of Robotics