Igus robot is op zoek naar applicaties

Thu Mar 28 2024

03 28

Igus robot is op zoek naar applicaties

02/03/2022

Door Ad Spijkers

Roibot Award voor automatiseringsoplossingen met een korte terugverdientijd (ROI) gaat een nieuwe ronde in.


     

Igus' economische robotica- en automatiseringsoplossingen automatiseren het verpakken en sorteren producten en helpen bij gevaarlijke taken tijdens alledaagse werkzaamheden. In 2022 zal de motion plastics specialist opnieuw de Roibot Award uitreiken voor de meest creatieve toepassingen. De juryleden zijn op zoek naar projecten die een snelle terugverdientijd hebben gerealiseerd met behulp van Igus low cost automatisering en Drylin aandrijfassen. De winnaars zullen een roboticapakket naar keuze ontvangen van de RBTX.com marktplaats ter waarde van €5.000.

Eerdere winnaars

Voor de 2019/2020 award werden meer dan zeventig inzendingen ontvangen van over de hele wereld. Met de onderscheiding worden automatiseringsprojecten die gebruik maken van economische Igus robotica en automatiseringsoplossingen in het zonnetje gezet .

De winnaars uit Salzburg (Oostenrijk) bouwden een mobiel robotsysteem met grijpers voor het op afstand uitvoeren van gevaarlijke handling taken. Het maakt gebruik van een handschoen voorzien van sensortechniek, waardoor een intuïtieve besturing mogelijk is met behulp van gebaren, welke ook feedback geeft.

De tweede plaats ging naar het pick-and-place-systeem van Apostore voor de gezondheidssector. Het bestond uit een robotcel en een toevoersysteem voor het stortgoed. De derde prijs ging naar Superwurm, een Duits bedrijf. De wormenkwekers maakten gebruik van Igus low cost automatisering voor het ontwikkelen van een systeem dat automatisch wormen telt en ze verpakt in blikken.

Roibot Award 2022

Voor de Roibot Award 2022 is de motion plastics specialist uit Keulen wederom wereldwijd op zoek naar bestaande low cost automatiseringstoepassingen die hebben geleid tot een snelle terugverdientijd van de investering. Ze kunnen gebruik maken van Igus' Robolink robotarmen, Drylin delta robots, cartesiaanse robots en Drylin aandrijftechniek.

De uiterste inzenddatum is 30 april 2022. Igus zal de Awards uitreiken op Automatica 2022 in München, de vooraanstaande vakbeurs voor intelligente automatisering en robotica. Deelnemers kunnen zich aanmelden op de website van het bedrijf.

Foto: Igus