Robot starter-box voor Zimmer grijpers

Wed May 18 2022

05 18

Robot starter-box voor Zimmer grijpers

08/03/2021

Door Liam van Koert

Zimmer kwam onlangs met startZ. De nieuwe starterkit bestaat uit een grijper, een communicatiemodule, besturingssoftware, koppelingen en gereedschappen. Daarmee zijn zowel robotbeginners als experts in enkele minuten online.


     

 

Zo werkt startZ:  de gebruiker maakt de doos open en pakt hem uit. Vervolgens wordt de "smart communication module" in de robotbesturing geplaatst en aangesloten middels de meegeleverde robotspecifieke plug and play connectoren. De verbindingskabel wordt vervolgens inwendig of uitwendig door of langs de robot naar de grijper geleid. De grijper is nu klaar voor gebruik.

 

Grijperinstellingen via guidZ


Het grijpprofiel dat bij de uit te voeren taak past, stelt men in via een PC of laptop. Dat doet de operator, uiteraard na aansluiting van de communicatiemodule, middels de guidZ software.  Dit is een door Zimmer ontwikkelde intuïtieve assistent die de  inbedrijfstelling van grijpers en aanverwante componenten vereenvoudigd en versnelt. GuideZ is er voor programmeurs van alle vaardigheidsniveaus. Het beschikt onder andere over een expertZ en monitorZ-modus, waarbij eerstgenoemde een softwaretool voor grijpexperts betreft, die hiermee top het diepste niveau grijpparameters kunnen finetunen. In de monitorZ-modus kunnen grijpposities en bedrijfstoestanden op één overzichtelijk scherm worden bewaakt.

 

Comfort-app

Ook biedt Zimmer een op de robotfabrikant afgestemde comfort-app. Hiermee kan de grijper rechtstreeks via de teach pendant worden benaderd. Ook dit werkt ‘plug and grip’ en maakt alle grijperfuncties automatisch beschikbaar zodat een volledige grijperinstallatie slechts enkele minuten in beslag neemt.

 

Zimmer grijpers worden in de Benelux geleverd door ZVS Techniek