Nieuwe robots voor fastfoodketens

Thu Jan 20 2022

01 20

Nieuwe robots voor fastfoodketens

25/11/2021

Door Ad Spijkers

Miso Robotics heeft een nieuw model van zijn robot voor keukens van fastfoodrestaurants geïntroduceerd.


     

Miso Robotics is gevestigd in Pasadena (Californië). De Flippy 2 genoemde robot is gebaseerd op lessen en terugkoppeling van partner White Castle, dat zijn hoofdkantoor heeft in Columbus (Ohio). De originele Flippy is sinds september 2020 ingezet op een locatie in de omgeving van Chicago. De hamburgerketen is van plan het gebruik van de robot uit te breiden naar extra locaties zodra de pilot voorbij is.

Flippy 2 heeft meer dan 120 configuraties ingebouwd in zijn technologie en heeft ook een nieuw, gestroomlijnder ontwerp dat minder ruimte inneemt in de keuken. De nieuwe robot neemt het werk over voor een heel frituurstation. Hij voert meer dan twee keer zoveel voedselbereidingstaken uit in vergelijking met de vorige versie, inclusief het vullen, legen en terugbrengen van mand met producten.

Keukenhulp

Fastfoodrestaurants zijn arbeidsintensief, fysiek veeleisend en kunnen gevaarlijk zijn gezien de nabijheid van hete olie en grills in compacte keukens. Flippy 2 probeert deze pijnpunten te verlichten en een betere werkomgeving voor zijn menselijke collega's te creëren, terwijl ook de efficiëntie van de keuken wordt gemaximaliseerd.

White Castle was onder de indruk en de productiviteitswinst die Flippy heeft gebracht in de dagelijkse werkzaamheden. Flippy hielp teamleden om op hun aangewezen plek te blijven. Tegelijkertijd merkten medewerkers tijdens de pilot wel op dat er aan beide kanten van de robot menselijke hulp nodig was. Vanaf het eerste contactpunt met ongekookt product tot wanneer het gekookte voedsel in de wachtruimte komt, zijn een of twee medewerkers nodig bij verschillende stappen. Mandbeheer was niet geautomatiseerd, dus het kookproces was niet zo naadloos als het zou kunnen zijn - tot nu toe.

Bakmand

Het frituurstation is zelfs tijdens piekuren minder dan een fulltime taak. Dankzij Flippy 2 kunnen medewerkers zich concentreren op andere belangrijke taken. De nieuwe versie is voorzien van het gloednieuwe AutoBin systeem voor kleinere hoeveelheden en speciaal voedsel zoals uienringen of kip tenders. Hierdoor kunnen restaurants een nog completere frituuroplossing krijgen.

Elke bakmand kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een keuken en kan worden afgebakend voor individuele producten zoals groenten en vis, dit om kruisbesmetting te voorkomen. Zodra het product in de bak is geplaatst, identificeert AI vision automatisch het voedsel, pakt het op, kookt het in de juiste frituurmand en plaatst het in een warmhoudruimte.

Het elimineren van de overdrachtstaak vermindert het contact tussen mens en voedsel. Hiermee vermindert het risico op oliedruppels en brandwonden veroorzaakt door het optillen en verplaatsen van manden. Het resultaat is een volledig gesloten systeem waarbij Flippy 2 zelfstandig kan werken zonder menselijke tussenkomst. Dit maakt het systeem sneller en verhoogt de doorvoer met 30% - of ongeveer 60 manden per uur - wat meer is dan wat nodig is in fastfoodrestaurants met een hoog volume.

Foto: Miso robotics