Agco investeert in nieuwe technologie

Fri Apr 26 2024

04 26

Agco investeert in nieuwe technologie

23/12/2021

Door Ad Spijkers

Grote speler in landbouwmechanisatie investeert deze maand in drie high-tech ondernemingen.


     

Agco is het moederbedrijf van onder meer Fendt, Massey-Ferguson en Valtra, gevestigde namen in tractoren en landbouwmachines. Net als andere concerns in deze sector investeert het bedrijf de laatste tijd veel in ondernemingen die de kennis en het productportfolio van de groep versterken. Deze maand investeerde het concern in drie high-tech ondernemingen.

Apex.AI

Op 14 december maakte het concern (met hoofdkantoor in Duluth, Georgia) bekend dat het een aandeleninvestering heeft gedaan in Apex.AI. Deze ontwikkelaar van veiligheidsgecertificeerde software voor mobiliteit en autonome toepassingen heeft vestigingen in Palo Alto (Californië), Berlijn, Stuttgart en München.

De onderneming ontwikkelt en vermarkt softwareproducten die het leveranciers van oplossingen mogelijk en gemakkelijker maken om veiligheidskritieke software te implementeren in on-road en off-road voertuigen. De software is gebaseerd op beproefde open source software en stelt klanten in staat zich te concentreren op het ontwikkelen van waarde toevoegende applicaties.

De investering van Agco in Apex.AI past in het streven naar het voor klanten ontwikkelen van oplossingen die voldoen aan de strengste normen en betrouwbaarheidsvereisten. Dit maakt de weg vrij voor voertuigen zonder bestuurder in de landbouw en auto-industrie.

Greeneye

Op 16 december volgde een investering in aandelen van Greeneye Technology in Tel Aviv, een specialist in precisiespuittechnologie (foto). Het gepatenteerde AI-enabled precisiespuitsysteem detecteert en spuit individueel onkruid, met als doel om het gebruik van herbiciden aanzienlijk te verminderen.

Behalve dat het systeem de winstgevendheid van boeren verbetert, zal het naar verwachting de productiviteit verhogen doordat ze kunnen investeren in effectievere gewasbeschermingsmiddelen. In combinatie met de mogelijkheid onkruid tot op soortniveau te identificeren, biedt dit een pad om de groeiende dreiging van herbicideresistente onkruiden aan te pakken.

Appareo

Op 21 december kondigde Agco aan een overeenkomst aan te gaan voor de overname van Appareo Systems in Fargo (North Dakota) en Parijs. De overname wordt naar verwachting in januari 2022 afgerond. Appareo Systems is gespecialiseerd in onderzoek, ontwikkeling, ontwerp en productie van technologie die gebruik maakt van AI, mechatronica en elektronica. De oplossingen zijn gericht op communicatie, bewaking, detectie, volgen en controle van apparaten en systemen die worden gebruikt in de landbouw- en luchtvaartindustrie en andere offroad-bedrijven.

Appareo Systems is voor Agco een goede aanvulling op het leveren van hoogwaardige kwaliteit , slimme oplossingen voor onze boeren om zowel hun gebruikerservaring als winstgevendheid te maximaliseren. De overname stelt het landbouwmechanisatieconcern in staat zijn strategie uit te voeren om geavanceerde technologische oplossingen te bieden aan boeren over de hele wereld.

Foto: Greeneye Technologies