Zelfrijdend vervoer voor luchthavens

Fri Apr 26 2024

04 26

Zelfrijdend vervoer voor luchthavens

30/08/2022

Door Ad Spijkers

Een test op het vliegveld van Atlanta is bedoeld om de algehele reiservaring van passagiers met beperkte mobiliteit te verbeteren


     

A&K Robotics in Vancouver is gespecialiseerd in geavanceerde navigatiesystemen In samenwerking met Southwest Airlines gaat het bedrijf zijn zelfrijdende robotvoertuigen testen op Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Doel is de reiservaring van passagiers met beperkte mobiliteit te helpen verbeteren.

Het Canadese bedrijf heeft autonome voertuigen ontwikkeld om mensen met beperkte mobiliteit veilig te vervoeren op drukke plaatsen, zoals luchthavens en winkelcentra, terwijl obstakels en mensen worden vermeden. Met de zelfrijdende voertuigen kunnen reizigers gemakkelijker en onafhankelijker door luchthavens navigeren – vanaf het bereiken van de gates tot het halen van eten in restaurants.

Beperkte mobiliteit

Mensen met een beperkte mobiliteit vormen een van de snelst groeiende passagiersgroepen in de luchtvaart. Het meest voorkomende verzoek om mobiliteitshulp komt van personen die korte afstanden en trappen kunnen lopen, maar vervoershulp nodig hebben om langere afstanden af te leggen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een persoon die een knieoperatie heeft ondergaan of een oudere passagier die geen lange afstanden kan lopen.

Het vliegveld van Atlanta was op zoek naar mobiele robotica-oplossingen om de bedrijfsvoering te verbeteren. A&K Robotics bleek de meest geavanceerde autonome micromobiliteitsoplossing voor mensen met een mobiliteitsbeperking te hebben. Het is de eerste keer dat de luchthaven robots test op vertrekniveau en de resultaten zijn indrukwekkend. De directie wil de tests uitbreiden en mogelijk de voertuigen van A&K Rpbotics toevoegen aan onze bestaande ondersteuning van deze groep reizigers, waardoor het voor onze passagiers gemakkelijker wordt om op de luchthaven te navigeren.

De autonome technologie van A&K Robotics wordt getest op het vertrekniveau in Concourse C, in samenwerking met Southwest Airlines. Atlanta is 's werelds drukste luchthaven en verwerkt jaarlijks meer dan 100 miljoen passagiers.

A&K Robotics

De onderneming in Vancouver heeft zijn autonome platform ontworpen om de wereld positief te beïnvloeden, de kwaliteit van leven te verbeteren en een belangrijke rol te spelen in de toekomst van transport. Het bedrijf is blij dat zijn innovatie door Atlanta Airport wordt overwogen om de reiservaring van passagiers met beperkte mobiliteit te verbeteren. Het bedrijf werkt samen met de Airport Authority en Southwest Airlines om mensen met een mobiliteitsoplossing de best mogelijke ervaring te bieden.

A&K Robotics richt zich op het ontwerpen van elektrische micromobiliteitsplatforms en zelfrijdende robotvoertuigen om de kwaliteit van leven te verbeteren en een positieve impact op het milieu te hebben. Met de autonome robots kunnen mensen met een beperkte mobiliteit reizen en lange afstanden navigeren op plaatsen zoals luchthavens, winkelcentra en musea.

Foto: A&K Robotics