CyberSecurity voor industriële robots

Fri Apr 19 2024

04 19

CyberSecurity voor industriële robots

17/12/2020

Door Redactie

Kaspersky en Alias Robotics gaan samenwerken om gekoppelde industriële robots cyberveiliger te maken. Volgens de bedrijven beschermen Kaspersky’s Industrial CyberSecurity en Alias’ Robot Immune System (RIS) samen alle niveaus van de OT-omgeving waar robots worden gebruikt - van robotcontrollers tot processen en bewerkingen. 


     

 

Robotica is een van de belangrijkste componenten van Industrie 4.0. De implementatie van industriële robots neemt toe en de markt zal naar verwachting exponentieel groeien en tegen 2025 meer dan 24 miljard US Dollar bedragen. Robots worden in veel industriële operaties gebruikt en vertegenwoordigen een ander type eindpunt in OT-infrastructuur. Het beschermen ervan vereist echter een speciale aanpak, aangezien robots een afzonderlijk, complex en verbonden systeem vertegenwoordigen met specifieke protocollen en tools.

nieuws 33665 41417 item original2

 

Casestudy

Volgens een in eigen beheer uitgevoerde casestudy kunnen Kaspersky Industrial CyberSecurity en robot-endpoint-beschermingsplatform Robot Immune System samen met succes aanvallen op OT-netwerken met robots voorkomen, controlestations versterken en roboteindpunten beschermen tegen compromittering. Dit testten de bedrijven met drie aanvalsvectoren, waaronder de insider van het procesnetwerk, de insider van de controller en het compromitteren van het robotbesturingssysteem (ROS) -netwerk.

 

Bron: Engineers Online