Nieuwe deltarobots van Omron

Fri Apr 19 2024

04 19

Nieuwe deltarobots van Omron

23/04/2021

Door Ad Spijkers

De iX3 en iX4 deltarobots van Omron zijn ontworpen voor snelle en flexibele pick-and-place- en verpakkingstoepassingen.


     

De krachtige parallelle robot iX3 heeft geïntegreerde snelle transportbandtracking, krachtige vision-ondersteuning en gebruiksvriendelijke toepassingssoftware die speciaal is ontwikkeld voor de verpakkingsindustrie. De iX3 is ontworpen voor hoge belastingen en wordt gebruikt voor multi-picking en snelle pick and place.

De iX3 is een complete oplossing voor het verpakken van zowel primaire als secundaire levensmiddelen. De robot heeft een hygiënisch ontwerp dat het risico van verontreiniging minimaliseert, inclusief een IP65-werkgebied. Hij is gemaakt van corrosiebestendige materialen voor eenvoudige reiniging. Met de iX3-robot biedt het Japanse merk een veilige oplossing voor het verwerken van voedingsmiddelen en dranken.

Vierassige robot

De Omron iX4 (foto) is volgens de fabrikant de snelste parallelle robot tot dusver. Hij is bedoeld voor snelle en flexibele verpakkings- en materiaalverwerkingstoepassingen. De robot heeft vier armen die helpen de lading gelijkmatig over de robot te verdelen en multi-picking ondersteunen, waardoor hij sneller is dan alle andere robots.

De iX4 voldoet aan de hygiënestandaarden van het Amerikaanse ministerie van Landbouw en de Food and Drug Administration ter voorkoming van productverontreiniging. Hierdoor is de iX4 goedgekeurd voor de verwerking van vlees en gevogelte.

Foto: Omron