Gideon lanceert AMR voor laden en lossen

Fri Apr 19 2024

04 19

Gideon lanceert AMR voor laden en lossen

26/04/2022

Door Ad Spijkers

Nieuwe mobiele robot automatiseert het in- en uitladen van pallets op en rond laadperrons.


     

Gideon in Osijek (Kroatië) heeft met Trey een autonome vorkheftruck voor het laden en lossen van vrachtwagens en opleggers geïntroduceerd. Het voertuig laadt en lost pallets volledig autonoom, waardoor een werknemer meer dan 80% tijd bespaart. De mobiele robot werkt veilig, consistent en betrouwbaar in dynamische omgevingen, zij aan zij met mensen. Het nieuwe voertuig voor het laden en lossen van trailers combineert Gideon's eigen autonomietechnologie met AI en 3D-visie, gebruiksvriendelijke software voor slimme workflow-orkestratie en een robuust, speciaal gemaakt chassis.

Volgens Gideon kan het bedrijf het vermogen van de mensheid om goederen te verplaatsen exponentieel vergroten door de meest complexe workflows voor materiaalverwerking te automatiseren. Daartoe wil de onderneming superkrachten geven aan de werknemers die de toeleveringsketens draaiende houden. Met de hulp van klanten, partners en investeerders hebben de Kroaten een autonome mobiele robot (AMR) gebouwd voor het laden en lossen van vrachtwagenopleggers.

Potentieel

De nieuwe oplossing van Gideon biedt gebruikers een potentieel voor optimalisatie, het creëren van nieuwe efficiëntie en nieuwe manieren van werken. Naarmate nieuwe technologieën beschikbaar komen, fungeren de uitdagingen van de toeleveringsketen als een katalysator om bedrijven zoals Gideon aan te sporen om te innoveren. Trey helpt bedrijven arbeidstekorten op te lossen, de doorvoer te vergroten en de processtabiliteit en -efficiëntie te verhogen.

Het voertuig verhoogt de veiligheid van het laadperron en vermindert incidenten en schade. Dankzij de flexibiliteit en aanpasbaarheid van Gideon's technologie is Trey gemakkelijk te gebruiken en te implementeren en op te schalen. Dat heeft een minimale impact op de bestaande infrastructuur, wat de winst verder verbetert.

Foto: Gideon