Duitse robotmarkt overtreft verwachting

Fri Apr 19 2024

04 19

Duitse robotmarkt overtreft verwachting

11/10/2017

Door Liam van Koert

De VDMA verhoogt haar groeiverwachting voor robots in Duitsland van 7 naar 11 procent. “Zowel de orderintake als de omzet voor dit jaar hebben onze verwachtingen flink overtroffen”, zegt Dr. Norbert Stein van de afdeling Robotik + Automation van de VDMA.


     

“We overtreffen voor het eerst ons omzetrecord van 14 miljard euro.”

Alle drie de segmenten binnen robotica en automatisering laten in 2017 een sterkere groei zien dan geprognosticeerd. Zo wordt voor het segment industriële beeldverwerking een groei van 18 procent verwacht, in plaats de eerder voorspelde 10 procent. Dit komt overeen met een omzet van 2,6 miljard.

Ook de robots doen het veel beter dan verwacht. Hier worden de getallen bijgesteld van 8 procent naar 15 procent groei. In geld uitgedrukt betekent dit een omzet van 4,2 miljard euro. Dit komt overeen met de recent gepubliceerde getallen van IFR. Duitsland is volgens hun rapport het vijfde robotland ter wereld en met afstand het grootste van Europa.

Het grootste segment dat onder Robotik + Automation valt, blijft Integrated Assembly Solutions. Hier wordt een nieuw omzetrecord van 7,4 miljard euro verwacht. Dit komt neer op een groei van 6 procent.